Maja Keuc želi samo najboljše Evi pred velikim nastopom v Bakuju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maja Keuc želi samo najboljše Evi pred velikim nastopom v Bakuju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maja Keuc
Sama je te dni zaposlena s študijem, sicer pa ji misli občasno še vedno pobegnejo v Düsseldorf. Foto: Reuters
Klemen Slakonja in Maja Keuc
Maja je bila ves čas izbora nove slovenske predstavnice na Evroviziji navzoča v oddaji Misija Evrovizija in je vsem tekmovalcem delila neprecenljive nasvete. Foto: Žiga Culiberg
Maja Keuc
Izdala pa je tudi svoj prvenec Indigo. Foto: MMC RTV SLO/Klavdija Kopina
Maja Keuc
Vmes smo jo lahko spremljali na različnih prireditvah - kot je bilo na primer odprtje EPK-ja v Mariboru. Foto: BoBo
Eva Boto
Maja Evi svetuje, da jutri 'raztura'. Foto: Uradna facebook stran Eve Boto/RTV SLO
Javljanje Eve Boto iz Azerbajdžana za Dobro jutro

Medtem ko so pred Evo odločilne ure - in seveda odštevanje do jutrišnjega polfinalnega večera, v katerem se bo predstavila pod zaporedno številko devet -, se Maja spominja svojih lepih trenutkov iz Düsseldorfa.

Eva se je zjutraj javljala iz Azerbajdžana v oddajo Dobro jutro. Posnetek pogovora si lahko ogledate v videu desno.

"Časa je zelo malo in ves čas 'skačeš' naokoli. Zato sem bila jaz proti koncu že čisto brez glasu, ampak ko te po koncu drži adrenalin in ko se zavedaš, kolikšen pomen ima takšna stvar zate, tudi to zdržiš," je svojo izkušnjo eno leto po nastopu na Evroviziji pokomentirala Maja.

Štajerka je lani v Düsseldorfu uspešno prestala prvo oviro in se uvrstila v finale, kjer je na koncu končala na odličnem 13. mestu. Kot pravi sama, je Evrovizija predvsem dragocena izkušnja, ki te nauči, kaj pomeni delati s profesionalci. Letos verjame v moč Eve in ji želi vse najboljše.

Več pa si lahko preberete spodaj.


Leto je okoli. Ljubitelji Evrovizije bodo spoznali novega slovenskega aduta. Ali v teh dneh kaj pogosteje pomislite na vašo düsseldorfsko izkušnjo?
MK:
Trenutno sem z mislimi toliko pri določenih projektih in študiju, da komaj sledim vsemu. Vsekakor pa ne morem zanikati, da kdaj pa kdaj ne pomislim tudi na to čudovito izkušnjo. Spremljam tudi Evico, kolikor le zmorem, in punca se odlično drži!

Kaj je najdragocenejša lekcija, ki ste jo odnesli z Evrovizije? Kaj ste se tam naučili?
MK:
Kaj pomeni delati s profesionalci, kakšen je občutek na tako velikem odru in pred tako množico in koliko moje telo, možgani in glasilke zmorejo tudi takrat, ko je najtežje. Vsekakor sem prišla nazaj veliko močnejša in odpornejša.

Vemo, da se, s prihodom v kraj, kjer poteka Evrovizija, delo šele dobro začne. Ali je sploh kaj časa, da se izvajalec vmes odpočije?
MK:
Časa je zelo malo in ves čas "skačeš" naokoli. Zato sem bila jaz proti koncu že čisto brez glasu, ampak ko te po koncu drži adrenalin in ko se zavedaš, kolikšen pomen ima takšna stvar zate, tudi to zdržiš.

Koliko prijateljstev z Evrovizije ste ohranili do danes?
MK:
Z izvajalci nismo imeli priložnosti biti toliko skupaj, sem pa ohranila stike z Grkom in našimi sosedi.

Kaj prinese nastop na Evroviziji izvajalcu, potem ko se poleže prvi pomp po prihodu domov?
MK:
Ko prideš z Evrovizije - če si seveda uspešen - si lahko nekaj časa vroča roba, zato je dobro ta čas izkoristiti za nastope in promocijo. Sicer je pa treba graditi svojo kariero ves čas, z načrti, izkušnjami ... Z leti pa pride tudi modrost in zrelost odločitev.

Na katerem mestu vidite Evo? Ji napovedujete finale?
MK:
Žal še nisem slišala vseh pesmi, tako da bi bilo krivično kar koli napovedovati. Velikokrat se je tudi izkazalo, da so napovedovanja odveč, saj je zmago na Evroviziji težko napovedati, tako kot tudi ni recepta, kakšna mora biti zmagovalna pesem. Eva ima odličen vokal in dobro pesem, tako da se ji ni treba ničesar bati, zato ji želim le vse najboljše!

Če bi stali poleg Eve, preden bo stopila na evrovizijski oder v Bakuju, 24. maja, kaj bi bil vaš zadnji nasvet?
MK:
Mačka, pozabi na vse, uživaj in 'razturaj'!

Javljanje Eve Boto iz Azerbajdžana za Dobro jutro