Orešnikova se navijaškim združbam raje izogiba. Na nogometnih tekmah je verjetno ne boste videli, pravi sama. Foto: Žiga Culiberg
Orešnikova se navijaškim združbam raje izogiba. Na nogometnih tekmah je verjetno ne boste videli, pravi sama. Foto: Žiga Culiberg

Iskreno, sploh še nisem bila na nogometni tekmi in me ne vleče preveč. Ni ravno moj priljubljen šport, tudi zelo redko ga spremljam. Predvsem pa mi ni všeč obnašanje navijačev, ki velikokrat skazi športni duh in na ta mariborski sloves nisem najbolj ponosna.

Nives Orešnik
Zadnje tedne je bila aktualna mis Slovenije zaposlena s snemanjem nove kolekcije priznane slovenske oblikovalke kopalk. Foto: Facebook stran Miss World - Slovenia
NIves Orešnik
V prihajajočih dneh jo čaka vrnitev v študijske klopi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nives Orešnik
Za svojo naslednico pravi, da mora predvsem imeti vizijo, kako bi lahko najbolje izkoristila pridobljen naziv. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Aktualna mis razdvojena med Ljubljano in Mariborom velikokrat svoj oddih najde v Piranu ali na Bledu. Hkrati pa priznava, da se na počitnice raje odpravi v tujino kot pa, da jih preživi doma."Čeprav menim, da imam še veliko za videti v Sloveniji. Sploh Dolenjska je z moje strani še dokaj neraziskana," pravi Orešnikova.

Po prihodu s Kitajske, kjer je letos potekal svetovni izbor za mis sveta in na katerem je slavila Kitajka Venšja Ju, je slovenska mis postala redna obiskovalka družabnih dogajanj. Njen urnik zapolnjujejo tudi različna snemanja, zadnje dni pa je bila 21-letna študentka slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje zaposlena z vpisom v novo študijsko leto.

Z njo smo se pogovarjali pred gostovanjem v Moji Sloveniji.


Sami ste omenili, da radi potujete. Kaj pa po Sloveniji? Katere so vaše najljubše destinacije v Sloveniji?
Moja najljubša destinacija v Sloveniji je trenutno Piran, pa tudi Bled mi je zelo všeč. Sicer mi slovenska obala ni preveč všeč in se res redko odpravim tja na počitnice, zmeraj me odpelje bolj v tujino. Čeprav menim, da imam še veliko za videti v Sloveniji. Sploh Dolenjska je z moje strani še dokaj neraziskana.

Glede na to, da prihajate iz Maribora, kako močen je pri vas navijaški duh, kadar se na primer pomerita Olimpija in Maribor v nogometu?
Mah, pri meni ni močnega navijaškega duha - pa upam, da me zdaj naši navijači ne bodo grdo gledali. Iskreno, sploh še nisem bila na nogometni tekmi in me ne vleče preveč. Ni ravno moj priljubljen šport, tudi zelo redko ga spremljam. Predvsem pa mi ni všeč obnašanje navijačev, ki velikokrat skazi športni duh in na ta mariborski sloves nisem najbolj ponosna.

Verjetno ste kar nekaj značilnosti Slovenije morali dodatno osvežiti med pripravami za mis Slovenije. Bi po vašem mnenju morali več pozornosti posvečati temu delu priprav na svetovni izbor?
Da. Že pred svetovnim izborom sem malo osvežila svoje poznavanje Slovenije. Všeč bi mi bilo, če bi v prihodnje to bil že del izbora v Sloveniji. Morda v obliki kakšnih dejavnosti za tekmovalke, ali potem pomerjanja v poznavanju. Lepo pa bi bilo v sam projekt vključiti tudi druge ljudi, ne le tekmovalke in sponzorje in na tak način predstaviti kakšne značilnosti ali posebnosti širši množici. Morda to ni tako zanimivo kot glasbene točke, kopalke, šovi talentov in te zadeve, bi pa zagotovo bilo ljudem všeč. Tako in tako ne bo nikoli všeč čisto vsem, če pa bi bilo všeč vsaj nekaj ljudem, ki bi našli kaj posebnega v tem in bi znali to ceniti, bi bilo morda več vredno.

Že več kot mesec dni je za vami od svetovnega izbora. Kaj zdaj najbolj okupira vaše dni?
Trenutno sem imela veliko dela z vpisom na faks in snemanjem za katalog Nancy Beachwear, ki ga dela Ales Bravničar ter drugimi fotografiranji, modnimi revijami, ob večerih pa se velikokrat najdejo kakšne prireditve, na katere je treba iti.

Pred vami je tudi novo študijsko leto. Menite, da bo dejstvo, da bodo vaši kolegi v predavalnicah sedeli poleg mis Slovenije, prednost ali slabost? Kaj pa pri profesorjih?
Menim, da ne bo ne prednost ne slabost. Marsikateri profesorji ne spremljajo redno te scene, sama pa tega tudi ne izpostavljam. Tako da jih veliko niti ne ve. Če bo pa vplivalo na njihov odnos do mene ali na ocenjevanje, bodisi pozitivno ali negativno, pa bi moje spoštovanje do njih malce padlo.

Prijave za vašo naslednico so se že začele. Komu še posebej priporočate, da se naj prijavi?
Posebej priporočam delovnim dekletom, ki imajo začrtane določene smernice v življenju in cilje. Prijavo bi odsvetovala dekletom, ki nimajo načrta za svojo kariero oziroma prihodnost. V finalu bi želela videti angažirana dekleta, ki imajo načrt za svojo kariero, tudi če ne postanejo mis, in dekletom, ki počnejo nekaj več stvari, kot da v prostem času posedajo samo na kavicah in žurih, za delo pa čakajo, da bo samo padlo z neba. Odsvetujem ga dekletom, ki mislijo, da se ob koncu tekmovanja ob pridobljenem nazivu vse konča. Trud samo zaradi naziva in prijava na lepotno tekmovanje samo zaradi tekmovanja, je nesmiselno za organizatorja ter za dekle samo. Seveda pa svetujem prijavo puncam, ki so pripravljene veliko delati, ki so potrpežljive, ki so močne, ki imajo prilagodljiv urnik in ki se ne bojijo kakšne napake in znajo prenesti negativne situacije, se ne obremenjujejo z nepomembnimi stvarmi, komentarji; dekletom, ki so zadovoljne same s seboj in stojijo za svojimi pogledi, načrti, stališči in se ne bodo obračale po vetru zaradi ugajanja ljudem okoli sebe. Predvsem pa si bi želela, da so to dekleta, ki stojijo na realnih tleh in ki naziva mis ne vidijo samo skozi blišč in lepe obleke.

K. K.

Iskreno, sploh še nisem bila na nogometni tekmi in me ne vleče preveč. Ni ravno moj priljubljen šport, tudi zelo redko ga spremljam. Predvsem pa mi ni všeč obnašanje navijačev, ki velikokrat skazi športni duh in na ta mariborski sloves nisem najbolj ponosna.