Stane Jerko je v svoji dolgoletni karieri v fotografski objektiv ujel že številne znane Slovenke in Slovence. Foto: MMC RTV SLO
Stane Jerko je v svoji dolgoletni karieri v fotografski objektiv ujel že številne znane Slovenke in Slovence. Foto: MMC RTV SLO
Jerko za MMC: Najboljše fotografije so nastale z Nino Gazibara

V svoji dolgoletni fotografski karieri je tako Stane Jerko pred svoj objektiv povabil številne znane Slovenke in Slovence. Poleg gimnazijske sošolke Marjane Deržaj je nato fotografiral še Beti Jurkovič, Majdo Sepe, spominja pa se še tv-napovedovalk Jane Čede in Metke Centrih Vogelnik.

Celoten videointervju s Stanetom Jerkom si lahko ogledate na desni.

Kot je povedal za MMC, pa vsi ljudje niso enako fotogenični. "Nekateri so bolj, drugi pa manj. Najboljše fotografije so nastale z Nino Gazibara, pa Anko Senčar in Bernardo Marovt. Med pevkami bi izpostavil Majdo Sepe," je dejal Jerko in nam zaupal tudi zanimivo zgodbo s snemanja.

"Enkrat me je bilo kar strah. Snemali smo zimsko kolekcijo v studiu, kjer je bilo pod halogenskimi žarnicami zelo vroče. Od treh manekenk je eni postalo slabo in je izgubila zavest. Na srečo pa ni bilo hujšega in smo potem kmalu lahko nadaljevali delo," se spominja Jerko.

Jerko: Pri nas paparacev nimamo
Po njegovih besedah je dandanes na različnih dogodkih veliko več fotografov kot pred leti, zaradi česar je treba priti na dogodek v pravem času, da si lahko zagotoviš mesto za dober posnetek. Legendo slovenske fotografije smo še vprašali za mnenje o papracih, ki dobivajo v tabloidnem tisku vedno večjo vlogo.

"Paparacev pri nas ni. To so tisti fotografi, ki fotografirajo slavne ali tiste, ki si jih želijo gor postaviti z razdalje 100, 200, 300 metrov. Paparac ima od 10 do 50.000 evrov vredno opremo, svojo fotografijo pa proda za okoli 10.000 ameriških dolarjev. Tega pri nas ni," pravi Jerko.

Jerko za MMC: Najboljše fotografije so nastale z Nino Gazibara