Legendarni Oliver je v Križanke prinesel dalmatinsko vzdušje. Foto: MMC RTV SLO
Legendarni Oliver je v Križanke prinesel dalmatinsko vzdušje. Foto: MMC RTV SLO
Oliver Dragojević
Oliver Dragojević
Dragojevića so na odru spremljali njegovi Dupini, glasbena skupina iz Dalmacije. Foto: MMC RTV SLO

Vse se je čudovito ujelo: topel majski večer, romantično prizorišče Plečnikovih Križank in nostalgične, spevne melodije so občinstvo skoraj ponesle v poltno Dalmacijo. 60-letnik s Korčule, ki se je na svojih koncertnih turnejah že nekajkrat ustavil v slovenski prestolnici, definitivno ni razočaral. "Čarobno. Preprosto čarobno," je za MMC povedala ena od poslušalk po koncertu. "No, tukajle nas Hrvati nedvomno šišajo," pa je bil mnenja nek drug poslušalec.

Poleg glasu obvlada še marsikaj
Dragojević je koncert že od samega začetka začel z iskanjem stika s poslušalci, ki ga zna vedno tako uspešno najti v intimi svojih pesmi. "Moj okus in okus poslušalcev se morda razlikujeta, a jaz se trudim najti nekaj, kar bi bilo všeč vsem," je povedal pevec, ki je spet dokazal, da je vsestranski glasbeni mojster. Nič mu ni bilo pretežko: brenkanje na kitaro, sintesajzer ali "raztezanje" harmonike.

Z Oliverjem Dupini, posebni gostje Bonaca
Oliverja so ob posrečeni mešanici njegovih starih in novejših komadov spremljali njegovi Dupini, glasbena skupina iz Dalmacije, ki je mojstrov vokal nadgradila s prijetnim zvenom saksofona, bobnov, klarineta in ropotuljic.

Kot posebni gostje so se predstavili tako imenovana klapa Bonaca, ki je poslušalcem še dodatno približala dalmatinske viže, in skupina Xplozion, ki se je slovenskemu poslušalstvu že predstavila v duetu z Oliverjem Više mi nije važno, odpetem na letošnji podelitvi viktorjev.

Dalmatinske dobrote in klapa Dalmacija
Večer se je nadaljeval v predverju Križank, kjer so se obiskovalci za ceno svoje karte (začetna cena od 29 evrov dalje) lahko posladkali s pokušino pravih dalmatinskih dobrot in vina - vse skupaj ob ambientalni glasbi klape Dalmacija.

Tisti, ki ste Oliverja s fanti včeraj zamudili, ga morda še lahko ujamete danes, ko bo znova stopil na oder Križank.

C. R.