Po številnih plesnih spektaklih, ki smo jim bili priča v preteklih letih, zdaj prihaja še Night of the Dance. Foto: Night Of The Dance
Po številnih plesnih spektaklih, ki smo jim bili priča v preteklih letih, zdaj prihaja še Night of the Dance. Foto: Night Of The Dance
Night Of The Dance
Povsem na novo zasnovana dvoranska predstava je delo vrhunskih koreografov Kristine Udvareve in Liama C. Ob plesu dogodek zaznamujejo predvsem maske, razkošni kostumi, glasba in akrobacije. Foto: Night Of The Dance

Po Riverdanceu in Lord of the Dance se nam je ta teden obetala dvojna plesna poslastica – Stars of musical in Night of the Dance. Vendar so organizatorji predstavo Stars of musical, ki naj bi bila v sredo, prestavili na 4. april.

Tako po uspehih po vsem svetu in milijonih gledalcev v četrtek prihaja v Halo Tivoli Night of the Dance z novo dvoransko predstavo. Organizatorji napovedujejo, da je predstava še večja, še bolj spektakularna. Prvič pa bodo nastopali tudi kaskaderji.

Organizatorji obljubljajo najlepše plesne in akrobatske scene v slogu Riverdance, Michaela Jacksona, Umazanega plesa (Dirty Dancing), Vse za ples (Stomp), Labodjega jezera (Swan Lake), Cirque du Soleil, Afrika Afrika, Briljantine (Grease), Lord of the Dance in mnogih drugih.

Predstava sicer slavi kralja popa in obuja njegov neprekosljivi slog na odru. Poleg tega je težišče dvourne predstave na irskih poskočnicah Riverdanceu, plesno-akrobatskem Labodjem jezeru in ljubezenski zgodbi Umazanega plesa (Dirty Dancing).

Med vrhunce predstave sodi srečanje irske princese (Princess of Ireland) in Matta Hilla (Fire of Dance) s trenutno najhitrejšim plesalcem stepa na svetu, Italijanom Liamom C., ki je izdelal tudi dele koreografije v novi predstavi, v Dvoboju velikanov. Ti trije odplešejo step v stilu Riverdancea skupaj z Michaelom Jacksonom in Patrickom Swayzejem.

Dvajset mednarodnih vrhunskih plesalcev in akrobatov tako po besedah organizatorjev zagotavlja odrski spektakel najvišje kakovosti. "Samo najboljše plesne predstave na svetu dosegajo tako izpovedno moč in živahnost," še pravijo organizatorji.