Tjaša Železnik in Dejan Pevčević sta nasledila voditeljski par Anjo in Lada. Foto: RTV SLO/Jernej Sobočan
Tjaša Železnik in Dejan Pevčević sta nasledila voditeljski par Anjo in Lada. Foto: RTV SLO/Jernej Sobočan
NLP pristal na malih zaslonih
Izjavi novih voditeljev oddaje NLP

Oddaja, ki jo vodita Tjaša Železnik in do zdaj njen manj prepoznavni igralski kolega Dejan Pevčević, je poleg že nekaterih starih, uveljavljenih rubrik, ki so jih gledalci vajeni iz oddaje Tistega lepega popoldneva, postregla tudi z novimi.

Pomen kratice NLP je po besedah nove urednice Natalije Gorščak prepuščen domišljiji vsakega posameznika, tako da enotnega pomena enostavno ni.

Na obzorju nove rubrike
Prva izmed novih rubrik se imenuje Nedeljska misel, v kateri otroci, stari od 4 do 7 let, spregovorijo o ljubezni, poštenosti, lepoti in dobroti. Sledijo že znane rubrike, kot so 5 minut slave, Človeški faktor in Glasbeni dvoboj. Nato so na vrsti športne novice, imenovane GreMa se šport, ki jih vodita nova obraza nedeljskega popoldneva, Mateja Janežič Hemler in Grega Peternel.

V rubriki Sveže premierno predstavljajo nove slovenske spote, sledi pa rubrika Jezikamo. V njej Ana Marija Mitić skupaj z gledalci odkriva napake v vsakdanji rabi slovenskega jezika. Marjan Jerman v rubriki Nedeljsko oko še vedno odkriva resnične zgodbe iz slovenskega vsakdana, v rubriki GlasNe pa predstavljajo glasbene uspešnice, glas nedelje. Sledi rubrika U-rbano, ki govori o kulturi prebivanja oz. t. i. "lifestylu".

Novo ime: Anžej Dežan
Anžej Dežan nas bo ob nedeljah popeljal skozi rubriko Družabna, v kateri bodo obdelali najpomembnejše družabne dogodke tedna. Rubrike V taksiju z Ano Jud ne bo, saj se je Ana odločila, da z oddajo NLP ne bo sodelovala, ker ji razvedrilni žanr oddaje ne ustreza. Na koncu pa bodo oddajo končali z nastopom zmagovalca glasbenega dvoboja.

Glavne goste oddaje NLP-ja bodo v studio povabili po Poročilih v Čas za juice. V prvi oddaji so bili gostje ustvarjalci filma Petelinji zajtrk, ki je nastal v koprodukciji s Televizijo Slovenija.

NLP pristal na malih zaslonih
Izjavi novih voditeljev oddaje NLP