Med vajami se člani ekipe dogovarjajo, kako izboljšati nastop. Foto: MMC RTV SLO
Med vajami se člani ekipe dogovarjajo, kako izboljšati nastop. Foto: MMC RTV SLO
Vanja Vardjan o poteku vaj

Včetrtek je na Eminem odru vadilo 14 izvajalcev, ki se bodo gledalcem predstavili v sobotnem predfinalnem večeru. Kot je povedal vodja letošnje Eme Vanja Vardjan, gre za "prve vaje, kjer vadijo le nastop, nimajo pa še pravih oblek". Po njegovih besedah tudi scenografija, "glede na to, koliko denarja je bilo letos namenjenega projektu Ema, zgleda dobro".

Letos je RTV Slovenija prvič povabila k sodelovanju šest avtorjev glasbe, katerih skladbe so že uvrščene v finalni nedeljski večer. Vardjan je pojasnil, da so tako želeli dvigniti raven festivala. "Bolj uveljavljeni avtorji se na festival niso prijavljali, zato smo jih povabili k sodelovanju. Glede na to, kaj so naredili, je bila to smiselna poteza," je pojasnil.

Video na desni: Pogovor z vodjo Eme 09, Vanjo Vardjanom.
Danes na vajah 14 izvajalcev, jutri še šest
Danes na odru vadi torej 14 izvajalcev (sledijo si po vrstnem redu, kot bodo nastopili v sobotnem predfinalnem večeru): Nexys (Vsaj za en dan), Petra Slapar (Skrivnost), Lea Sirk (Znamenje iz sanj), Brigita Šuler (Druga liga), Ne me jugat in Slavko Ivančič (Kaj me briga), Gianni Rijavec (Gloria), Aynee (Zdaj vem), Krema (Ob meni si), Quartissimo (Love symphony), Tadeja Molan & Retro Beat (Sanje), Bjonde (Blond power), Karmen Stavec (A si želiš), Nuška Drašček (Kako lepo) in Mitja (Mission).

Jutri pa bo svoje prve vaje opravilo še šest povabljenih izvajalcev, ki bodo nastopili v finalnem večeru Eme: Čuki (Mal' naprej pa mal' nazaj), Omar Naber (I still carry on), Eva Černe (Vse), Alya & Rudi (Zadnji dan), Samuel Lucas (Vse bi zate dal) ter Langa in Manca Špik (Zaigraj muzikant).

C. R.

Nekaj fotografij iz zakulisja vaj si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.


Vanja Vardjan o poteku vaj