Ptuj se je danes po zaslugi otrok prelevil v deželo pravljic. Foto: Črtomir Goznik
Ptuj se je danes po zaslugi otrok prelevil v deželo pravljic. Foto: Črtomir Goznik
Pustna sobota

Druge tradicionalne otroške povorke se je udeležila množica otrok iz številnih okoliških osnovnih šol, ki je bila oblečena v maske svojih najljubših pravljičnih junakov, v povorki pa so se pokazali tudi ptujski kurenti.

Tako se je karnevalska dvorana za en dan spremenila v čarobni svet otroških pravljic. Idejna pobudnica povorke Sanja Veličkovič je povedala, da se je letos število udeležencev povečalo za 200, in dodala, da so se odločili "tudi najmlajšim dati priložnost, da v okviru ptujskega kurentovanja pokažejo svojo kreativnost". Za naslednje leto pa upa, da se bodo tradicionalne otroške povorke udeležili osnovnošolci iz vse Slovenije ter si med sabo izmenjali tako kostume kot tudi izkušnje in občutke s pustovanj.

Bosta veliko število mask in lepo vreme privabila obiskovalce?
Jutri pa bo najstarejše slovensko mesto dočakalo vrhunec pustnega karnevala, saj naj bi se zbralo več kot 2.500 pustovalcev iz Slovenije in drugih evropskih držav. To je največ udeležencev v zgodovini ptujskega kurentovanja. Zaradi napovedanega lepega vremena jutri na Ptuju pričakujejo kar 55.000 obiskovalcev.

Pustna sobota