Darja in Raay že nestrpno pričakujeta, kaj bodo dekleta predstavila v nedeljo. Foto: Žiga Culiberg
Darja in Raay že nestrpno pričakujeta, kaj bodo dekleta predstavila v nedeljo. Foto: Žiga Culiberg
Sodniki Misije Evrovizija
Pred sodniško četverico je nova zahtevna naloga. Foto: Žiga Culiberg
Darja Švajger in Raay o popolni skladbi za Evrovizijo

"Eh, jaz bom kar od Darje preplonkal," pa je bil pri odgovoru na vprašanje, na kaj bosta še posebej pozorna med sojenjem v nedeljo, šaljiv Raay.

Polovico sodniške četverice smo gostili v MMC-jevi spletni klepetalnici le nekaj dni do velikega večera - nedelje 26. februarja, ko se bodo na prestižnem Eminem odru za vozovnico na Evrovizijo v Azerbajdžanu pomerile zmagovalke glasbenega šova Misija Evrovizija Eva Boto ter dvojčici Eva in Nika Prusnik.

Celoten klepet si lahko preberete na tej povezavi.

V finalnem večeru se bodo tekmovalke predstavile s po tremi skladbami. "Konkretno o skladbah ne bi želela govoriti, lahko le rečem, da so napisane izvajalkam primerno in da so mi všeč," je bila diplomatska ena izmed najboljših in najuspešnejših preteklih slovenskih predstavnic na Evroviziji (skupaj z Nušo Derendo si namreč deli najboljšo slovensko uvrstitev na izboru za pesem Evrovizije, tj. sedmo mesto).

Raay je priznal, da bo pri sojenju predvsem upošteval, kaj je všeč Evropi. "Osebni okus bo izvzet ... vsaj moj ... Torej če sodelujemo na Evroviziji, je smiselno gledati po svojih močeh in prepričanjih, kaj bi se lahko dobro uvrstilo ... Ne glede na to, kaj jaz v avtomobilu poslušam, bo edino merilo, kaj lahko naredi komad na Evroviziji." Darja pa je bila malce drugačnega mnenja: "Gledala in poslušala bom s čim bolj objektivnimi očmi in ušesi. Pesem in izvajalec morata biti eno. Kaj je všeč Evropi, je nemogoče reči."

Priprave na Emo 2012 lahko spremljate tudi na:

- Facebooku,

- Twitterju,

- uradni spletni strani.

Na koncu je pretehtala sodniška vloga
Sicer pa je bil Raay povabljen k sodelovanju na Emi kot avtor, vendar je ponudbo zavrnil. "Če bi sodeloval kot avtor, ne bi bil sodnik. Kakšna pa bi bila sodniška četverica brez ježa? Pa še komentatorji na MMC-ju zdaj lahko mirno spijo (hec, hec) (smeh). V tistem času sem skrbel za končanje pesmi Nike Zorjan Čas za nas in pa za svojega sinčka (smeh)," je pojasnil Raay.

Zadnja beseda bo vaša!
Skupaj z Darjo, Jonasom Žnidaršičem in Tino Marinšek ter gledalci in poslušalci bo v nedeljo zvečer odločal o dveh skladbah, ki se bosta uvrstili v superfinale izbora. Nato pa bo o skladbi in izvajalki/ama, ki bo/sta potovala/i v Azerbajdžan, odločal le glas ljudstva. Ali drugače: sodniki in občinstvo bodo izbrali eno skladbo vseh treh izvajalk, ki se bodo nato pomerile v superfinalu. In tam bo odločitev le vaša.

Darja Švajger in Raay o popolni skladbi za Evrovizijo