Plesalca Željko Božič (desno) in Matej Bedič (levo) sta komaj čakala na odhod v srbsko prestolnico. Foto: MMC RTV SLO
Plesalca Željko Božič (desno) in Matej Bedič (levo) sta komaj čakala na odhod v srbsko prestolnico. Foto: MMC RTV SLO
Radić pred odhodom v Beograd

Aleksander Radić, ki je z nekaterimi člani slovenskih predstavnikov za Evrovizijo (med drugim tudi s plesalcema Matejem Bedičem in Željkom Božičem) že odpotoval v Beograd, je pred odhodom za MMC povedal, da je Srbija vsekakor dobro pripravljena na prihod tako naše predstavnice Rebeke kot drugih tekmovalk na Evroviziji.

Vpliv nekdanje skupne države
"Sodelovanje z organizatorji je odlično," je povedal in dodal, da k temu gotovo pripomore tudi dejstvo, da smo bili v skupni državi. Veliko poznanstev pa imajo tudi na srbski televiziji. Rebeka, ki bo v Srbijo odpotovala v poznih popoldanskih urah, se po Radićevih besedah počuti dobro.

Več, tudi o obisku naše delegacije pri srbski kraljevi družini, si lahko ogledate v priloženem videu na desni.

Pred zgradbo naše televizije je bilo pred odhodom pripravljenih kar nekaj kovčkov, zato nas je zanimalo, kaj imajo v njih. Poleg promocijskega gradiva - kar nekaj so ga že poslali v Srbijo - večina prtljage vsebuje obleke, saj bo, kot je povedal Radić, obisk v Srbiji (v primeru uvrstitve naše predstavnice v finale) trajal kar 16 dni.

16 dni je kar dolgo obdobje, zato imajo člani slovenske delegacije pripravljenih veliko oblek. Po Radićevih besedah pa jih v srbski prestolnici čaka tudi več slavnostnih sprejemov, za katere mora imeti Rebeka pripravljene še posebej lepe oprave.

Pričakovanja? Finale
In kakšna so pričakovanja slovenske ekipe? "Finale, kot vsako leto," je dejal Radić in pri tem spomnil, da se moramo ne glede na uvrstitev zavedati, da so Rebekino skladbo Vrag naj vzame izbrali gledalci in poslušalci.

Radić pred odhodom v Beograd