'Od popravljanja kontrolk sem že čist zadet', se glasi del besedila Robertovega komada Učiteljski rap. Foto:
'Od popravljanja kontrolk sem že čist zadet', se glasi del besedila Robertovega komada Učiteljski rap. Foto:

Brežičan je besedilo za rapskladbo napisal že pred leti, na prigovarjanje dijakov pa ga je pozneje še sam odrapal in ga z njihovo pomočjo posnel in objavil na svetovnem spletu. Po besedah Sebastiana, dijaka 1. letnika novomeške gimnazije, sta učitelju na pomoč priskočila Rok Lukšič iz 3. letnika in Anže Lemovec iz 1. letnika: "Predlagala sta mu snemanje videospota. S pomočjo drugih učencev, učiteljev in Sašota Đukića pa so spot tudi ustvarili."

Postal je legenda gimnazije
Nenavadni učitelj, ki je med dijaki poznan kot tisti, ki je med pisnim preverjanjem znanja vrtel klasično glasbo, je s spotom med dijaki požel večinoma navdušenje. Njegov vidospot za Učiteljski rap, ki opisuje njegov vsakdan, od vožnje z avtobusom v službo do popravljanja kontrolk pozno v noč, si je na Youtubu ogledalo že več kot 10.000 obiskovalcev.

Sebastian je za MMC še povedal, da učitelj Šupe pred spotom ni bil toliko znan kot raper, "je pa vsakemu razredu, ki ga uči, na začetku leta predstavil in povedal tudi to. Nekaterim je celo malo zarapal med poukom in jim temeljito polepšal uro". O navdušenju učencev nad "pevskim podvigom" učitelja je Sebastian povedal, da je Šupe postal "zelo priljubljen, če ne kar malce slaven med gimnazijci", kar se vidi tudi v pozitivnih komentarjih pod videopospotom.

Ne sprejema opravičil
Šupe, ki je za marsikoga zdaj "legenda gimnazije" je, kot piše v Mladini, ki je objavila članek o pojočem učitelju, znan tudi po svojem prizadevanju za alternativno obliko obravnavanja izostajanja dijakov od pouka. Novomeška gimnazija je edina v Sloveniji, kjer razredniki vsakih štirinajst dni obvestijo starše o izostankih njihovih otrok od pouka, opravičil pa ne sprejemajo.