Simon, ki že nekaj časa prebiva v Lozani, še vedno vrti glasbo, a je najbolj srečen doma s svojo družino in s slušalkami iPoda v ušesih. Foto: Ibiza Voice
Simon, ki že nekaj časa prebiva v Lozani, še vedno vrti glasbo, a je najbolj srečen doma s svojo družino in s slušalkami iPoda v ušesih. Foto: Ibiza Voice

Vsako leto se na zabavah založbe Defected v več kot 40 državah sveta izbrani plesni glasbi, ki gradi na izročilu disca, soula, funka, džeza in zvokov sveta, predaja skoraj milijon plesalcev, še več pa jih prisega na plošče etikete, katere zvok so na vrhove lestvic ponesli Bob Sinclar, Kenny Dope Gonzales, Joey Negro, Roger Sanchez, Martin Solveig, Dennis Ferrer, Sandy Rivera, Dimitry from Paris, DJ Gregory in najboljše klubske dive.

Na drugi zabavi Defected in the House, ki InBox postavlja ob bok ibiški Pachi in londonskemu Ministry of Soundu, vas bo v soboto, 20. marca, glasbeno zapeljeval oče Defecteda, Simon Dunmore. Ob njem se bo predstavil še en priznani britanski mojster toplega vokalnega housa, Aaron Ross, Jr. Gregg pa bo s prijatelji zalil svoj rojstni dan.

Navdih: soul, disco house
Založba Defected se je iz "malčka" v londonskem Sohu razvila v ključnega igralca, ki sodeluje z največjimi talenti plesnoglasbene industrije. V komaj šestih letih je neodvisni založbi uspelo uresničiti vizijo Dunmora: to, da se lahko postavlja ob bok založbam, ki so ga navdihovale. Vse od prvih izdaj založba Defected ostaja zvesta svojemu izročilu. Ponosno razglašajo, da se njihova filozofija navdihuje iz soula, disca in housa, iz preteklosti črpa za prihodnost.

Dunmore je "fanatičen zbiralec vinilk", kot piše na njegovi strani MySpace, v svoji zbirki jih ima več kot 10.000, v ospredju pa so tiste, ki jih ima najraje in jih najbolj spoštuje: tiste z oznakami Motown, Philly, Salsoul, Strictly Rhythm. Glasbo je začel vrteti leta 1982, od leta 1989 pa dela kot iskalec novih talentov. Njegove izkušnje in odprta glava ter ušesa, ki prepoznajo uspešnice v nastajanju, so botrovala uspehu založbe Defected, ki jo je ustanovil leta 1999. Vedno je odprt za nove zvoke, nove izvajalce, vedno gleda naprej, in ne nazaj, a nikoli ne pozablja na svoje glasbene korenine, še piše na spletu.