Rebeka Dremelj bo belo oblekico, ki jo je nosila na Emi, zamenjala z bolj ekstravagantnim oblačilom. Foto: MMC RTV SLO
Rebeka Dremelj bo belo oblekico, ki jo je nosila na Emi, zamenjala z bolj ekstravagantnim oblačilom. Foto: MMC RTV SLO

V petek zvečer so v trdnjavi na Kalemegdanu v Srbiji na koncertu Zvezde Evrovizije nastopila številna znana imena, ki so na tem festivalu dosegla najvišja mesta: voditelj letošnje prireditve Željko Joksimović, lanska zmagovalka Marija Šerifović, Ruslana, Dana International itd.

Poleg Rebeke sta od letošnjih tekmovalcev za najboljšo pesem Evrovizije nastopila še azerbajdžanska predstavnika in bosanski.

Glavni namen koncerta je promocija tako nastopajočih na letošnji Evroviziji kot nastopajočih na tem dogodku v preteklih letih ter obenem promocija glasbenega dogodka, ki to leto poteka v Srbiji.

Zabave se kar vrstijo
Vsak večer potekajo tudi številni promocijski večeri različnih držav, kjer se vsaka država potrudi, da bi se pokazala v najboljši luči. Nekateri navdušijo z glasbo, drugi s hrano, tretji s slavnimi gosti. Na zabavi ruskega predstavnika so nastopili vsi tekmovalci iz nekdanje Sovjetske zveze, njihov tekmovalec pa bo letos na evrovizijskem odru pritegnil veliko pozornosti s prav nenavadno točko. Grčija je imela svoj večer kar v rezidenci njihovega veleposlanika, vsi nastopajoči pa ne morejo prehvaliti srbske gostoljubnosti, saj naj bi bilo za vse poskrbljeno tako, kot je treba.