Rutinirana poza Petra in Anje. Foto: Lidija Mataja
Rutinirana poza Petra in Anje. Foto: Lidija Mataja
Rebeka Dremelj
Rebeka Dremelj bo ponovno pokazala, kaj zmore. Foto: MMC RTV SLO

Plesala ne bi nikoli, saj imam za ples dve levi nogi.

Anja Rupel
Peter Poles
Kaj je zdaj s kvizom Ljubljana prestolnica Evrope? Peter: 'Dogovorjeni smo bili za 12 oddaj, ki so se zdaj iztekle. Pa še Ljubljana je res postala prestolnica Evrope.' Foto: RTV SLO/Stane Sršen

Gostje bodo spoznali, da petje le ni tak 'bavbav'.

Peter Poles

Oddaja bo zapolnila praznino, ki je nastala po slovesu Maria Galuniča in njegove oddaje Spet doma, in bo na sporedu deset nedeljskih večerov. V vsaki oddaji bodo nastopili po trije pevci slovenske zabavne glasbe s po tremi slovenskimi znanimi osebnostmi, ki ne prihajajo iz glasbenih vrst. Vsakič bodo gledalci izbrali svoj najljubši duet (oziroma duet z največ posluha), ki se bo uvrstil v naslednji krog, vse do končnega zmagovalca.

Tekmovalci pa se ne bodo morali ukvarjati le z lovljenjem pravih tonov, saj bo žirija ocenjevala celotni nastop, od koreografije do izbire pravih oblačil.

"Sva na isti valovni dolžini"
Med tekmovalci bosta spretno "krmarila" pevka in radijska napovedovalka Anja Rupel in stari televizijski maček Peter Poles. Za MMC sta povedala, da bo to njuno prvo sodelovanje. "Scenarij je pripravljen, jutri imamo še poskusno snemanje. Sicer pa bo šla oddaja v živo," je dejala Anja, Peter pa je dodal, da sta se pred dnevi dobila le na sestanku in fotografiranju. "Ampak mislim, da sva na isti valovni dolžini, tako da ne bi smelo biti težav," je bil Peter optimističen kot vedno.

Anja takoj sprejela vodenje
V nedeljo pa ne bo doživela premiere le oddaja Zvezde pojejo, temveč tudi Anja sama, saj na TV Slovenija še nikoli ni vodila serije oddaj, pred leti se je preizkusila na neki komercialni televiziji. "Poklical me je Peter Radovič, me vprašal, ali bi sodelovala, in mi dal en dan časa. Seveda sem bila za, saj se mi zdi to zanimiva izkušnja," je dejala rjavolaska, ki jo bolj kot voditeljico poznamo kot pevko.

Anja za ples dve levi nogi, Peter obvlada
Tekmovanje v kakšni oddaji pa bi bilo njej največji izziv, morda v Marievi že nekdanji rubriki Zvezde plešejo, morda Zvezde rišejo? "Ojoj, plesala nikoli ne bi, saj imam dve levi nogi. Resnično občudujem vse znane Slovence, ki so se preizkusili v plesu, in tiste, ki bodo zdaj pri nama s Petrom peli. Ne le, da je za kaj takega potreben pogum, tudi vaditi je treba veliko. Navsezadnje pa svoj ugled postaviš na kocko."

In podobno vprašanje še za Petra. On je dokazal, da mu gredo plesni gibi odlično od nog, saj je zmagal v prvi izvedbi Zvezd plešejo. Kaj pa pevske sposobnosti? "Nimam pojma, če bom kaj pel. Verjetno me bo rešila Anja, njej pri vsaki stvari "udari na petje". Mogoče bom preizkusil glasilke v poznejših oddajah, ko bo treba pokazati še kakšne adute."

Peter: Slovencem se ni treba bati
Kog a pa bi zgovorni Štajerec najraje "mučil" s preverjanjem pevske nadarjenosti? "Za prve oddaje smo izbrali ljudje, ki imajo neke pevsko osnovo, saj pri petju, v nasprotju s plesom, kjer se lažje naučiš in 'malo pomigaš', širše množice takoj opazijo zgrešen ton. Zato smo zdaj iskali ljudi, ki znajo peti, nato pa, ko bodo Slovenci videli, da petje le ni tak 'bavbav', mislim, da ne bo težav z dobivanjem gostov. Vendarle smo zabavna oddaja."

Anja jeseni z albumom
In za konec je Anja MMC-ju zaupala še, kakšni so njeni glasbeni načrti. "Povabilo v oddajo me je presenetilo, ko sem bila nekje na sredini snemanja novega albuma. Zaradi vodenja se bo ta projekt nekoliko zavlekel, s spomladi najverjetneje na jesen. Kakšen singel pa bodo poslušalci dobili pred poletjem. Najprej pa želim izpeljati oddajo do konca, saj ne želim mešati jabolk in hrušk."

A. P.

Plesala ne bi nikoli, saj imam za ples dve levi nogi.

Anja Rupel

Gostje bodo spoznali, da petje le ni tak 'bavbav'.

Peter Poles