Rebeki Dremelj je nasmešek po torkovem polfinalu žal zamrl. Foto:
Rebeki Dremelj je nasmešek po torkovem polfinalu žal zamrl. Foto:
Azerbajdžanca sta Rebekina favorita, navijala pa bo tudi za Grčijo in Ukrajino. Foto: Reuters
Rebekin nastop na Evrosongu

"Priznam, razočarana sem, zakaj bi lagala," nam je s skrušenim glasom povedala pevka. "Vtisi o nastopu so pozitivni, na odru sem res čutila dobro energijo, a žal nam uvrstitev v finale ni uspela," je dejala.

"Sem pa neznansko vesela zaradi Azerbajdžana, niti ne toliko zaradi pesmi, kot zaradi njunega šova in njiju dveh samih. Osebno sem ju spoznala in res sta super," je z že bolj vedrim glasom povedala. "Neznansko simpatična mi je tudi Grkinja, jutri pa bom stiskala pesti za Ukrajino. V velikem finalu bom navijala za te tri države," je zatrdila.

Ah, perje, samo perje!
V smeh pa nam jo je uspelo spraviti z vprašanjem, kaj meni o današnji celotni predstavi, ki je bolj spominjala na cirkus in v kateri so izvajalci kar tekmovali, kdo bo na oder privlekel več perja. "Ha, mi perja nismo imeli," se je posmejala in resno nadaljevala: "Kaj naj rečem, Evrosong gre naprej točno tako, kot gre svet. Pesmi se ne le posluša več, ampak se jih tudi gleda." S tem se strinja tudi uradni komentator slovenske televizije Andrej Hofer, ki smo ga prav tako poklicali po koncu izbora. "Kako nizko se sploh še lahko spustimo?", se je spraševal. "Dokler bo EBU dovoljeval, da tekmovalci na oder vlačijo vse mogoče rekvizite, bo izbor za pesem Evrovizije pač videti tako," je zatrdil.

Razočaranja nad neuvrstitvijo v finale ni skrival niti on, razlog pa je našel tudi v poplavi različnih glasbenih okusov in spremenjenem načinu glasovanja. "Dejstvo, da za nas danes niso mogli glasovati Hrvati, Srbi, Makedonci ..., ker jih ni bilo v našem polfinalu, nam je prav gotovo odneslo kar nekaj glasov," je menil.

Rebeka v sredo že doma
Kako pa bo Rebeka preživela svojo zadnjo noč v Beogradu, jutri se namreč že vrača v Slovenijo? "Takoj po izboru smo se vsi zbrali skupaj v hotelskem predverju, odprli tisti šampanjec, ker pa sem zvesta sama sebi, se vedem v skladu s svojim počutjem. In danes sem žalostna, zato bom najverjetneje odšla kar spat, nisem razpoložena za divjo zabavo," je zaključila Rebeka, mi pa vam bomo sporočili, če si je nazadnje vendarle premislila in se zlila z divjim nočnim življenjem srbske prestolnice.

T. H.

Rebekin nastop na Evrosongu