Robert Goter za zdaj zraven harmonike še ne zapoje, a dopušča možnost, da se bo tudi to kdaj zgodilo. Foto: MMC RTV SLO
Robert Goter za zdaj zraven harmonike še ne zapoje, a dopušča možnost, da se bo tudi to kdaj zgodilo. Foto: MMC RTV SLO
Robert Goter o harmoniki za MMC

V spletni klepetalnici MMC-ja je Robert razkril, da je njegova najljubša skladba Na golici, saj ima takšno energijo, kot je druge ne premorejo.

In kaj imajo po njegovem mnenju skupnega slovenska turbofolk in Avseniki in Slaki? "Skupnega imajo to, da merijo na širše množice. S tem pa, da je težje izvajati kvalitetno narodno-zabavno glasbo, kot pa turboglasbo, ki je tako večina na playback." Spregovoril je tudi o Damjanu Murku, ki je po njegovem mnenju absolutni fenomen, mojster samopromocije. "Bi lahko napisal kak priročnik z naslovom, recimo, ''Kako se prodati'' :)," predlaga Robert slovenskemu slavčku.

Čeprav se je Robert bolj ali manj posvetil narodno-zabavni glasbi, pa ga to ne omejuje, da ne bi poslušal še drugih zvrsti, saj pravi, da posluša tudi klasiko, hiphop, house.

Na Štajerskem je najboljše občinstvo
Ker največ nastopa na Štajerskem, od tam pa so tudi njegove korenine, seveda ne more prehvaliti štajerskega občinstva. In kaj si najraje privošči po napornih koncertih? "Po navadi hamburger, ker je to še edino odprto zjutraj:)."

V klepetu je še razkril, kdo ga je navdušil za harmoniko, koliko ur vadbe na dan je potrebnih, da postaneš vrhunski harmonikar, kaj meni o Boštjanu Konečniku, za koga navija v hokeju, kaj počne v prostem času itd.

T. P.

Robert Goter o harmoniki za MMC