Rok Kosmač je za poletje izdal single Poletna noč. Foto: Rok Kosmač
Rok Kosmač je za poletje izdal single Poletna noč. Foto: Rok Kosmač
Rok Kosmač
Pred njim je delovno poletje, do konca leta pa bo izdal tudi nov album. Foto: RTV SLO

Rok je velik ljubitelj nogometa in tako tudi zvest gledalec tekem v Južnoafriški republiki. "Sodim med zelo glasne navijače, včasih celo preveč. Vendar je bilo vse dovoljeno ali pa vsaj oproščeno, dokler smo navijali za Slovenijo, kajne?" pravi in dodaja, da so se naši nogometaši odlično izkazali.

Čas za oddih šele septembra
Rokovo poletje bo sicer precej delavno. Poleg številnih nastopov, promocije zadnjega singla Poletna noč, ga namreč čakajo priprave na znani glasbeni festival Sunčane skale. Tako bo nekaj prostih dni za oddih našel šele v spetembru, do konca leta pa ga čaka še izdaja novega albuma v samozaložbi, "kar je vsekakor velik izziv in zalogaj".

Najnovejša skladba Poletna noč je sicer nastala za festival Melodije morja in sonca, a ker ga letos ne bo, jo je Rok izdal kot single. "Kot je to že običajno v mojem ustvarjanju, sem najprej napisal melodijo, kar je še vedno moje najljubše opravilo. Melodija je bila prelita v črnobele tipke, treba je bilo dodati le še primerno besedilo. Že takoj sem imel občutek, da ta melodija kar kliče po poletju, ljubezni, hrepenenju, zato je bilo edino logično dodati tako besedilo," pravi.

Čaka ga nastop na festivalu Sunčane skale
Kot omenjeno, pa se bo julija Rok prvič predstavil na mendarodnem festivalu Sunčane skale v Črni gori, in sicer s skladbo Nevero ti. "Moja festivalska pričakovanja so že izpolnjena s tem, ko sem se v zelo močni konkurenci prijav mednarodno uveljavljenih glasbenikov sploh uspel uvrstiti na ta festival. Predstavil se bom v finalnem večeru tako imenovanih "zvezd", kjer bodo izbirali Pesem poletja, oziroma najboljšo skladbo letošnjega festivala. Vsekakor verjamem v svojo pesem, in če se morda zgodi, da pristanem proti vrhu lestvice, toliko bolje. Pomembno je, da mojo skladbo sliši širši krog publike tudi zunaj naših meja," ostaja na trdnih tleh Rok, ki ga do konca leta čaka še izid novega albuma.

"Pesmi so sicer že posnete in pripravljene, tako da mi dejansko ostane "samo" še izid albuma. To je popolnoma nova izkušnja zame in upam, da bo vse teklo po pričakovanjih," je sklenil za MMC.

Single Poletna noč lahko poslušate spodaj.