Rudi bo z veseljem odgovarjal na vaša vprašanja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rudi bo z veseljem odgovarjal na vaša vprašanja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Za Bučarja je bila to prva nagrada stroke za skladbo, ki jo je sam zapel. Leta 2009 se je namreč podpisal pod zmagovalno skladbo Slovenske popevke po mnenju stroke, pod pesem Anike Horvat Samo ti. Prav Anika je po njegovem mnenju "ena izmed najbolj markantnih in interpretacijsko močnih slovenskih pevk", kot je povedal v klepetu, a je dodal, da imamo še kar nekaj dobrih vokalistk.

Klepet z Rudijem Bučarjem v celoti preberite tukaj.
"Bili smo zelo zadovoljni, da so sprejeli našo skladbo na festival, in zgodilo se je še več," je uspeh letošnje najboljše skladbe po presoji žirije, ki nosi naslov Naj traja, pokomentiral Primorec, ki se je pod pesem podpisal kot avtor glasbe, medtem ko je besedilo napisal Leon Oblak, avtor aranžmaja pa je Aleš Avbelj.

V glasbenem smislu Bučarja, kot je povedal klepetavcem, navdihujejo predvsem kantavtorji, skratka glasbeniki, "ki imajo kaj povedati". Na glasbene zvrsti se ne ozira, svoje mnenje je strnil v naslednje besede: "Glasba ni dobra in slaba. Glasba je ali je ni."

O svojem poznanstvu s prometnim ministrom Patrickom Vlačičem (skupaj sta nastopila v oddaji Zvezde pojejo) je gost povedal, da se poznata iz rockerskih časov, ko je Vlačič igral pri zasedbi Night jump (in še ni bil znan politik), Bučar pa pri zasedbi Spirits. "Nisva se nikoli družila, se pa obrajtava, ko se vidiva. No, tudi kaj spijeva, jasno," je še dodal v šali.