Saša Lendero in Boris Kopitar nas bosta v Silvestrskem videomehu zabavala med osmo in pol deseto. Foto: Stane Sršen
Saša Lendero in Boris Kopitar nas bosta v Silvestrskem videomehu zabavala med osmo in pol deseto. Foto: Stane Sršen
Peter Poles in Klemen Slakonja
Peter Poles in Klemen Slakonja oz. Peter Slakonja in Klemen Poles nas bosta zbavala z oddajo Kako sva si različna. Foto: Stane Sršen
Jasna Kuljaj, Boštjan Romih
V novo leto nas bosta s silvestrsko oddajo Na zdravje popeljala Jasna Kuljaj in Boštjan Romih. Foto: Stane Sršen

Novoletno vzdušje se bo začelo stopnjevati že popoldne, ko bodo ob svoji televizijski oddaji lahko uživali otroci, nato pa bodo prišli na vrsto tako ljubitelji domače glasbe kot tudi zagrizeni filmofili.

Na prvem programu bodo ob 16.00 predvajali silvestrsko oddajo za otroke z naslovom Pravljica o sladicah in poticah. Scenarij za oddajo o novoletnem vzdušju v zapuščeni pekarni sta napisala Martina Peštaj in Marko Naberšnik, poleg 11 otrok pa v oddaji nastopajo še Iztok Jereb kot mojster pek, Martina Maurič Lazar in Aljoša Koltak kot vajenca, Adi Smolar kot dimnikar in Katrinas kot vile.

Glasbenika bosta veselje delila v videomehu
Prvi del večernega silvestrskega večera bo postregel z domačo glasbo. Voditelja Saša Lendero in Boris Kopitar sta v Silvestrski videomeh povabila cvet slovenske narodno-zabavne glasbe. Večer bodo krajšali ansambel Lojzeta Slaka, Modrijani, Spev, ansambel Franca b, Štajerskih 7, Štirje kovači, hišni ansambel Avsenik, Primorski fantje, Gašperji, zamejska skupina Ano urco al pej dvej, Marko banda, bratje Smrtnik iz avstrijske Koroške, skupina Šukar, pihalna godba iz Lesc in Klemen Košir.

Kako sta si Peter in Klemen različna?
To bomo izvedeli ob 21.35, ko bo na sporedu oddaja Kako sva si različna s Petrom Polesom in Klemnom Slakonjo. No, pravzaprav s Klemnom Polesom in Petrom Slakonjo. V oddaji se namreč dva voditelja znajdeta v istem novoletnem šovu. Toda pod reflektorji je prostor samo za enega. Fanta se dogovorita: boljši naj ostane! V oddaji bo sodeloval Big band RTV Slovenija s solisti Evo Hren, Urošem Peričem, Lucien, Magnificom, skupino Tabu …

Na zdravje nas bo popeljal v leto 2009
Sledil bo najbolj napet in najbolj vesel del večera - silvestrska oddaja Na zdravje, ki bo potekala na enem izmed številnih slovenskih trgov. Med razposajeno zabavo se na trgu dogaja tudi svojevrstna drama. Voditelja Jasna Kuljaj in Boštjan Romih namreč do zadnjega trenutka ne vesta, ali bo visokemu gostu uspelo pravočasno priti v silvestrsko družbo, da bi Slovencem voščil srečno novo leto. Z glasbo bodo oddajo popestrili Andrej Šifrer, Tomaž Domicelj, Vanjo in Gojko, Don Sergio z bandom, Pop design, Čuki, Pepel in kri, Ivan Hudnik, Helena Blagne, Vlado Kreslin, Kingston, Rok'n' band …

Na drugem programu Televizije Slovenija pa so pripravili večer za ljubitelje filmov. Začel se bo s komedijo Kaj ženske ljubijo, v kateri igra Mel Gibson, sledili bodo hrvaški film Kaj je moški brez brkov?, ameriški film Ti mene, jaz tebe, zabavna francoska kriminalka Korziški dosje, z več oskarji nagrajeni ameriški film Dick Tracy z Warrenom Beatyjem in Madonno, zaokrožil pa pravljični angleški film Hrabri Viking Erik.

Praznično obarvani bodo tudi radijski programi, posebni oddaji pa pripravljajo tudi v studiu Televizije Koper - Capodistria.

C. R.