Ko so oder zapustili mladi raperski upi, so svoje znanje pokazali 'stari mački'. Trkaj je mladim dal nasvet za uspeh: 'Delat, delat!' In če naletiš na ovire? Morš it čez. K tele v vrata, sam da jih morš prebit.' Foto: MMC RTV SLO
Ko so oder zapustili mladi raperski upi, so svoje znanje pokazali 'stari mački'. Trkaj je mladim dal nasvet za uspeh: 'Delat, delat!' In če naletiš na ovire? Morš it čez. K tele v vrata, sam da jih morš prebit.' Foto: MMC RTV SLO
Skupina Puschluschtae

Sprva smo že mislili, da so se obiskovalci ustrašili slabega vremena, vendar se je izkazalo, da so mladi upi s svojo dobro energijo kljub nenehnemu rahlemu deževanju, privabili na prizorišče kar nekaj radovednežev. Kot so povedali organizatorji, je bil namen prve prireditve z geslom Vem, zakaj plešem prav pomoč mladim na poti do prepoznavnosti.

Na odru so se prostovoljci preizkusili v kovanju raperskih rim, pokazali so svoje risarske sposobnosti, pred velikim koncertom pa so nastopile še številne plesne skupine pod vodstvom plesalca Mihe Krušiča, ki je dejal, da za svoje plesalce hoče, "da pridejo na MTV". Kot prve so nastopile hiphopmame, ki so požele velik aplavz občinstva (mimogrede, med njimi smo opazili tudi hiphopočeta).

V spodnji galeriji si lahko ogledate več fotoutrinkov s prireditve.

Ko zapleše učitelj Miha Krušič
Praktične nagrade za najboljše je na odru podelil Trkaj in tudi izzval plesnega učitelja Miho Krušiča, da pokaže nekaj svojega znanja ob njegovem rapanju. Vlogi sta nato še zamenjala. Ob nekaj Mihovih vzklikih "jou, jou" je Trkaj spretno zamigal.

V desnem videoposnetku si oglejte nastop odlične skupine Puschluschtae in njihovo priredbo skladbe Summer of '69

Tekmovalnemu programu z nekaj vmesnimi nastopi "profesionalcev" (Fidži, Klemen Klemen, Pižama, Omar Naber ...) je sledila velika uvertura v nastop "glavnega krivca" Trkaja. Odlični vokalni skupini Puschluschtae, ki so a capella izvedli raznolik repertoar večnih melodij (Summer of '69, In the Jungle, We Built this City ...) se je pridružil še Lado Bizovičar, ki je doživel hladen tuš. Dobesedno.

Bizovičar doživel hladen tuš
Po nekoliko prirejeni zimzeleni skladbi Čez Šuštarski most, ki jo je odpel s fanti, je iz občinstva vanj priletel močen curek vode (ali pa katere druge vrste tekočine). Vendar pa je Lado, kot se za profesionalca spodobi, reagiral dokaj mirno. Krivca je prijazno povabil na "pir, ker je pogumen". Popoldansko in večerno druženje je v svojem energičnem slogu končal Trkaj z rapersko obarvanimi zimzelenimi uspešnicami s svojega zadnjega albuma Rapostol.

A. M.

Skupina Puschluschtae