Samuel Lucas zdaj večino časa preživi v studiu na snemanju svojega albuma. Foto: MMC RTV SLO
Samuel Lucas zdaj večino časa preživi v studiu na snemanju svojega albuma. Foto: MMC RTV SLO
Samuel Lucas o vrnitvi v Slovenijo

Samuel se je slovenskemu občinstvu predstavil na letošnji Emi. Dejal je, da je bil nad tretjim mestom pozitivno presenečen. "Bil sem ful vesel. Pričakoval sem 5., 6. mesto," je za MMC povedal Samuel, ki je kar nekaj let delal predvsem v Skandinaviji. Zakaj vrnitev v Slovenijo? "Vedno isto vprašanje, zakaj. Zato, ker je doma najlepše," je pojasnil.

"Veliko sem naredil v tujini in zdaj bi rad pokazal, kaj znam še doma," je povedal Samuel, ki ima "vsaj dva nastopa na teden". Trenutno pa veliko časa preživi tudi v studiu, kjer snema svoj album, ki bo izšel septembra. Po njegovih besedah se je v tujini naučil predvsem "samozavesti v glasbi in spoštovanja do drugih glasbenikov".

Samuel je veliko sodeloval tudi s svetovno znanimi imeni glasbenih odrov, kot so Carlos Santana, No mercy in Pink. Prav slednja pa je nanj naredila največji vtis. Znano je , da je svoje izkušnje v Skandinaviji nabiral tudi (zdaj malce pozabljeni) Dominik Kozarič. Samuel je povedal, da Kozariča pozna, "vendar bolj jaz njega kot pa on mene".

Šel bi na koncert Kravitza, na Madonno pa ne
Slovenija bo gostila nekaj velikih imen svetovne glasbene scene, kot so Killersi, Lenny Kravitz, Madonna ... Samuel je povedal, da bi šel na koncert Lennyja Kravitza, medtem, ko si kraljice popa Madonne ne želi videti v živo. "Slišal sem, da je bilo, menda v Londonu, pol koncerta na playback, vstopnice pa 200 evrov. Sicer spoštujem to, kar je naredila v karieri, vendar pa takšnih glasbenikov, ki ne pojejo v živo, ne cenim," je povedal Samuel in dodal, da si v življenju želi "vsaj enkrat napolniti stadion".

C. R.

Samuel Lucas o vrnitvi v Slovenijo