Kakor koli se je že razpletlo, naj obe dekleti čim bolje zastopata slovenske barve ... Foto: MMC RTV SLO
Kakor koli se je že razpletlo, naj obe dekleti čim bolje zastopata slovenske barve ... Foto: MMC RTV SLO
Sandra Marinovič
Sandri je krona mis Universe pripadala le en dan. Foto: F. A. M.

23-temnolasa Trboveljčanka je po zapletu z napačno prepisanim vrstnim redom, ki so ga izročili voditeljici prireditve, ostala brez naziva najlepše slovenske "vesoljke". Nekateri so namigovali, da so se organizatorji za to odločili tudi zato, ker se je lepotica predtem že razgalila za revijo za moške, a sama trdi, da na fotografijah ni ničesar spornega.

Dobili se bosta na kavi
A odločitev je bila dokončna. Nova slovenska mis Universe je postala prejšnja prva spremljevalka Marika Savšek, ki je v soboto odpotovala na zelo odmeven svetovni izbor za mis Universe v Las Vegas. Sandra je za MMC dejala: "Seveda mi je še vedno hudo. Ko je Marika odhajala, sem pomislila, da bi bila lahko jaz na njenem mestu. Vseeno pa sem ji poslala sporočilo, v katerem sem ji zaželela veliko sreče. Odpisala mi je, da tudi ona meni želi enako, za september pa se bova zagotovo dobili na kavi, da si vse poveva," je Sandra brez grdih besed razložila odnos z Mariko.

Sandra in Marika bosta sicer naslednje leto skupaj odpotovali na izobraževanje na priznano filmsko šolo New York Film Academy, saj so organizatorji po zapletu kar obema tekmovalkama podarili glavno nagrado. "Šli pa bova lahko šele septembra, ko se Mariki izteče mandat. Tudi Mirela Korač je mis Universe postala lani, v New York pa bo šla šele letos," je razložila Sandra.

Videl fotografije in jo povabil
Kljub temu pa je privlačna Sandra dobila nekakšno tolažilno nagrado. Slovenski organizator izbora Miss Supranational jo je povabil, da bo letošnja slovenska predstavnica na svetovnem izboru za ta naziv. "Za to tekmovanje v Sloveniji sploh ni bilo izbora, ampak me je organizator Igor Prelog samo po fotografijah povabil k sodelovanju. Tekmovanje Mis Supranational pri nas ni toliko znano, saj bo tokrat šele drugo leto potekalo v Evropi."

Dela ji ne manjka
Sandra se tako v sredo odpravlja na Poljsko, kjer bo skoraj tri tedne preživela v družbi 64 deklet. Lani je slovenske barve na tem izboru sicer zastopala Vanesa Štefanovski, ki jo je organizacija Global Beauties, ki spremlja vse pomembnejše svetovne izbore, nato izmed več kot tisoč misic na nacionalnih ter mednarodnih lepotnih izborih uvrstila med 50 najlepših obrazov na svetu.

Po tej izkušnji se Sandra na lepotne izbore ne bo več prijavljala, saj je kot manekenka precej zaželena. Po vrnitvi s Poljske si tako želi za en mesec vrniti v Nemčijo, kjer je že delala, nato pa oktobra odhaja še na frizerski salon v London.