Sanja Grohar je svoje govorniške sposobnosti pokazala tudi v oddaji Piramida. Foto: RTV SLO/T. O.
Sanja Grohar je svoje govorniške sposobnosti pokazala tudi v oddaji Piramida. Foto: RTV SLO/T. O.
Plesalci pokazali svoje znanje.
Sanja trdi, da njen komentar ni plagiat, saj se je o problematiki pozanimala v vodstvu plesne šole.

V začetku novembra je Philia na svojem blogu pisala o morebitni neprostovoljni selitvi plesalcev iz ene od slovenskih plesnih šol. Prav o tej temi pa je pozneje v rubriki Komentar na enem od slovenskih portalov razpravljala naša nekdanja misica Sanja. Kmalu so nekateri posumili, da podobnosti med prispevkoma ne morejo biti naključne.

"Na podobnosti me je opozoril blogar, nato sem si Sanjin komentar še sama pogledala in ugotovila, da verjetno ne gre le za naključje," je za MMC povedala blogarka Philia, ki se zaradi dogodka ne čuti prikrajšano ali užaljeno. "Tega ne smartram kot krajo, kvečjemu mi je vse skupaj smešno, da neka slovenska zvezdnica ni sposobna sama pripraviti komentarja, ampak si mora besede sposoditi drugje oz. se orientirati po nekem drugem besedilu," je še dodala Philia.

Sanja je informacije pridobila sama
Za mnenje smo povprašali tudi Sanjo, ki je dejala, da je zapis na blogu in videokomentar na enem izmed slovenskih portalov njeno mnenje in ne plagiat. "Silvestra Perčič iz Kazine me je prosila, če bi njihovo problematiko o neprostovoljni selitvi plesalcev predstavila tudi širši javnosti. Z informacijami me je seznanila ona, nisem jih dobila iz nikakršnega tujega bloga." Njihov problem je Sanja z veseljem predstavila javnosti, saj je v preteklosti že veliko sodelovala s to plesno šolo, in to se ji je zdelo najmanj, kar lahko naredi. Očitke o plagiatu slovenska misica ostro zavrača.

"Zasačenih" že več plagiatorjev
Prvi je opozoril na problematiko kopiranja besedil z blogov Jonas, ki sploh velja za "oralca ledine" na področju spletnih dnevnikov. Največ prahu zaradi plagiatorstva pa je gotovo dvignila (zdaj že) nekdanja blogarka Mojca Mavec, ki je prispevke prevajala iz tujih virov in jih objavljala pod svojim imenom.