Če boste želeli Saša Lendero videti v kopalkah, morate na plažo priti šele tik pred sončnim zahodom. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Če boste želeli Saša Lendero videti v kopalkah, morate na plažo priti šele tik pred sončnim zahodom. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Saša Lendero
Številni nastopi in snemanje nove plošče ... pravega dopusta Saša ni imela. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Ena najbolj znanih slovenskih pevk je imela letos spet zelo delovno poletje: "Z Mihom nama je le trikrat uspelo pobegniti na morje, največ za štiri dni in pol, kar je bil že pravi podvig. Na plaži sva bila bolj malo. Če zelo utrujen odideš na morje, prve dni prespiš in najini dnevi na morju so zgledali tako, da sva spala do enih popoldne, potem sva nekaj pojedla in - spet malo zaspala. Nato sva šla za 15 minut na plažo. Več se ni dalo, ker je sonce že zašlo!"

Hiša je polna energije
Ko se Saša Lendero odloči, da bo delala, ni popuščanja: "Delam novo ploščo, ki bo izšla jeseni, treba pa je skrbeti še za sodelavce v moji agenciji. Trenutno sva z Miho v fazi jamranja in govoriva: Midva ne moreva več. Ampak po svoje je 'fajn'. Vedno, ko delava nov material, je cela hiša nabita z ustvarjalno energijo." Očitno bo delo pevki pomagalo prebroditi težaven prehod iz poletja v jesen: "Jeseni me prevzame kar žalost! Vsako leto se s težavo poslavljam od sonca!"

Zanesljivo na volitve
Upa, da se bodo uresničile napovedi o indijanskem poletju. "Jesen je sicer izredno lepa, ampak kar ne morem pregnati misli, da odhaja poletje, za mene najlepši letni čas. Polovico jeseni žalujem, šele drugo polovico pa uživam." Na koncu nas je zanimalo še, ali bo šla 21. septembra na parlamentarne volitve. "Absolutno! Zdi se mi, da če ne gremo, se nimamo pravice zmrdovati nad tem, kar imamo. Mislim, da je čas, da začnemo slediti dogajanju in se odločiti, kakšno prihodnost bi radi!"

T. O.