Saška pravi, da z novo pesmijo, ki ima cigansko melodiko, ne misli izzivati. Foto: Uradna stran pevke
Saška pravi, da z novo pesmijo, ki ima cigansko melodiko, ne misli izzivati. Foto: Uradna stran pevke
Saša Lendero
Novega leta ni preživela v domačem naslanjaču, ampak na odru, kjer jo je, kot pravi, malo zeblo. Foto: RTVSLO
Saša Lendero
Letos svetlolaska na Emi ne bo sodelovala. Foto: RTV SLO

Poleg nekdanje županje Danice Simšič in poslanca Mirka Zamernika je merila verbalne sposobnosti in poznavanje aktualnih občih tem, med drugim tudi o razprodajah.
Po lestvicah sodeč, je trenutno najbolj vroča slovenska izvajalka, njena pesem Ne grem na kolena je med poslušaci dobro sprejeta, pripravlja pa že novo, za katero sama pravi, da bo zelo uspešna. Za MMC je odgovorila na nekaj vprašanj:


Kje ste preživeli silvestrovo?

V Velenju, na osrednjem trgu sem pela. To je bilo delovno novo leto, a so priredili tako lep ognjemet, da sem kar uživala. Samo zeblo me je.

Kaj vam trenutno vzame največ časa?
Trenutno mi res največ časa vzamejo priprave na moj veliki koncert, ki bo 26. januarja v mariborski dvorani Tabor. To je ogromna dvorana, ki jo je zelo težko napolniti. Smo pa celoten koncert zastavili tako, da smo se odločili za najboljše ozvočenje, takšno, kot ga je imel Bryan Adams na svojem koncertu v Ljubljani. Imeli bomo tudi posebno osvetlitev, light-showe, goste. To bo moj največji koncert doslej, saj sem šele letos prvič začela koncertno turnejo. Priznam, da me je tega kar malce groza.

Do zdaj smo poslušali Ne grem na kolena, kaj lahko pričakujemo v prihodnje?
Ja, Ne grem na kolena se je res zelo dobro prijela, vendar pričakujem, da bo zdaj zanimanje upadlo, saj je slovenski glasbeni prostor tako majhen, da se hitro prenasiči. Mislim pa, da bo zelo uspešen moj naslednji singl Mama, ljubim cigana Jana. Me je sicer malce strah, da bodo ljudje mislili, da s to pesmijo izzivam oziroma zavzemam neko stališče, vendar ne gre za to. To je lepa ljubezenska pesem, ki govori o ljubezni dveh mladih, ki ju družini poskušata ločiti.

Ste to pesem napisali sami?
Ja, besedilo sem sama napisala, melodija pa je stara ciganska narodna. Napisana oziroma narejena pa je bila že avgusta.

Letos ne boste nastopili na Emi. Ali kaj pogrešate to tekmovanje?
Ne! Sploh ne! Nasploh tekmovanj vseh vrst ne maram, še posebno pa ne na področju, ki mi je tako zelo pri srcu. Sem kar vesela, da bom letos Emo spremljala bolj od daleč.

Ampak spremljali jo pa boste?
Seveda, to pa.

Anja Pavlič in Tanja Kozorog