Špelca je bila zaradi objave posnetka šokirana. Foto: MMC RTV SLO
Špelca je bila zaradi objave posnetka šokirana. Foto: MMC RTV SLO

Nekdanja članica skupine Atomik Harmonik Špela Kleinlercher - Špelca je zoper največjo komercialno televizijo vložila tožbo zaradi objave videoposnetkov, ki so nastali med snemanjem videospota za skladbo Na seniku. "Vsi so odšli s prizorišča snemanja in vsak normalen človek pričakuje, da se takrat kamere ugasnejo. Še dobro, da sva imeli s Špelo hlačke gor," je dogodek za MMC komentirala Špelca.

Na spletnem portalu omenjene televizije so sporne posnetke po izreku začasne odredbe Okrajnega sodišča v Ljubljani sicer umaknili, vendar pa Špelca ne odstopa od tožbe. "Tožba je vložena, saj gre za poseganje v zasebnost, in zase vem, da sem bila ob objavi teh posnetkov šokirana. Saj to je tako, kot bi naju snemali med preoblačenjem v garderobi,"
je za MMC še pojasnila Špelca, ki je začela samostojno glasbeno kariero.

Video umaknjen tudi s portala youtube.com
Globalizacija družbe in razvoj sodobne tehnologije pa sta kljub umiku spornega posnetka z omenjenega spletnega portala še do pred kratkim omogočala uporabnikom svetovnega spleta ogled videa. Video je bil namreč še pred kratkim dostopen na spletni strani youtube.com, o njem pa še vedno razpravljajo uporabniki MMC-jevega spletnega foruma.