Sandra se izbora za mis sveta ni udeležila, ker je zaradi zdravstvenih težav predčasno zapustila priprave na Kitajskem. Foto: Osebni arhiv
Sandra se izbora za mis sveta ni udeležila, ker je zaradi zdravstvenih težav predčasno zapustila priprave na Kitajskem. Foto: Osebni arhiv
Sandra Adam
Sandra trdi, da je leto v koži mis Slovenije neverjetna izkušnja. Foto: Osebni arhiv

"Seveda je bil to zame tudi velik izziv. Že od nekdaj sem si želela biti na naslovnici katere od revij, zmaga na izboru pa mi je to tudi omogočila," je še dodala Sandra.

Aktualna mis Slovenije bi dekletom svetovala predvsem to, da naj bodo to, kar so, saj je to ključ do zmage. Kakršna koli pretvarjanja in spletkarjenja so povsem odveč. Poleg tega naj bodo vedno iskrene, odločne in vztrajne.

"V času priprav naj dela predvsem na tem, da bo na svetovni izbor odšla stoodstotno pripravljena in polna energije. Včasih ne bo lahko, a kjer je volja, tam je vedno tudi pot," pa je dala nasvet še naslednici.

Organizatorji prireditve za izbor mis Slovenije vabijo k sodelovanju na izbor dekleta, stara od 17 do 24 let.

Dekleta morajo imeti slovensko državljanstvo, skladno postavo, biti morajo visoka več kot 165 cm in neporočena, brez otrok in nekaznovana. Vse, kar morajo storiti, je, da izpolnijo prijavnico in priložijo svojo fotografijo.

Natečaja se lahko udeležijo dekleta, ki izpolnjujejo navedene pogoje in bodo do 30. aprila pravilno izpolnila ter oddala prijavnico, ki jo najdejo na spletni strani Miss Slovenije.

Na podlagi prejetih prijav bodo organizirani 'castingi' (6. maja v Domžalah, 7. maja v Mariboru in 8. maja v Sežani), kjer bodo izbrane finalistke za mis Slovenije. Zmagovalka bo slovenske barve zastopala na izboru za mis sveta 2011. Vse udeleženke predizborov bodo prejele darila sponzorjev, finalistke in zmagovalko izbora pa čakajo bogate nagrade.