Edini plačljivi dogodek letošnjega Kamfesta je nastop skupine Siddharta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Edini plačljivi dogodek letošnjega Kamfesta je nastop skupine Siddharta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Še preden pa bodo v Kamniku odmevale uspešnice ene najbolj priljubljenih slovenskih skupin, ki je junija priredila velik koncert na stoženskem stadionu, pa bodo za vzdušje poskrbele številne druge skupine, kot so srbska skupina S.A.R.S., francoska ska-punk zasedba Les Skalopester, makedonski dvojec Green Out, domači bendi Ana Pupedan, Krik!! in Res Nullius ...

Festival bosta danes odprla bosanski raper Edo Maajka in slovenska skupina Neomi, ki izvaja avtorsko ambientalno glasbo. Še pred koncertoma si bodo najmlajši in tudi starejši ogledali predstavo Rdeča kapica.

Kamfest bo tudi letos potekal na treh prizoriščih po mestu. Etin otroški oder bo vabil s predstavami in delavnicami za najmlajše, glavni oder bo namenjen glasbenim sladokuscem, večerni oder pa glasbenim poznavalcem in ljubiteljem stand-upa.

Celoten program letošnjega KamFesta si lahko pogledate tukaj.
Program ne bo potekal le na odrih, obiskovalci si bodo lahko napasli oči in ušesa tudi na t. i. DDV-programu - programu z dodano vrednostjo. V okviru festivala se bo tako mogoče udeležiti otroških delavnic v Parku Evropa, športnih tekmovanj in razstav.