Za slovenske nogometaše bo zvečer v Kölnu navijalo okoli 12.000 navijačev. Za dvoboj s favorizirano Anglijo so se ogrevali v središču mesta, na prireditvenem prostoru Tanzbrunnen ob reki Ren, kjer je rokerska zasedba Siddharta poskrbela za več kot enourni koncert. Člani Siddharte so tudi sicer veliki nogometni navijači, zato ni čudno, da so tudi ustvarjalci navijaške himne zadnje slovenske izbrane vrste, ki se je uvrstila na veliko tekmovanje. Gre za pesem Dviga Slovenija zastave, ki je v nemškem mestu odmevala tudi tokrat. Ob tej so visoko plapolali slovenske zastave in šali, množica pa je družno pela s skupino.

"Edina stvar, ki bo danes ledena, bo Anglija"

Na koncertu je slovenska skupina grla slovenskih navijačev ogrela tudi z drugimi znanimi pesmimi, med drugim B Mashina, Od Višine se zvrti, Samo edini, Ledena in Piknik. Med koncertom je za navijaško vzdušje s svojimi vložki skrbel tudi pevec Tomi Meglič. Ta je za uvod v pesem Ledena v veliko veselje vseh prisotnih napovedal: "Edina stvar, ki bo danes ledena, bo Anglija." Navijači so mu odgovorili z izrazi podpore in glasnim petjem refrena.

Med navijači v Kölnu je videti tudi znane obraze, med drugimi igralca Bojana Emeršiča in nekdanjega boksarja Dejana Zavca.

Člani Siddharte so po koncu koncerta v pogovoru z Miho Troštom, novinarjem Vala 202, dejali, da so pričakovali, da bo nastop pred slovenskimi navijači v Nemčiji izjemen, a da so se športni navdušenci izkazali še bolj, kot so mislili. "Super, hvala, navijači!" so dejali. "Združila sta se vzdušje, kot je na naših najboljših koncertih, in energija športnih navijačev. Srce se čuti z vseh strani."

Glasbeniki so dodali: "Eno današnjo zmago smo že dosegli, še eno pa bomo zvečer. Toliko se pošilja energije od tukaj in od doma, da mislim, da je prav, kot je rekel selektor Matjaž Kek, da se to tej reprezentanci enkrat povrne in da gredo naprej."

Meglič: Boljši navijač kot nogometaš

Pevca Tomija Megliča ni ustavila niti poškodba noge, da ne bi izvedel koncerta. V šali je dejal, da lahko Kek zvečer vseeno računa nanj, a da bo "veliko boljši navijač, kot bi bil nogometaš".

Skupina si bo namreč tekmo med Slovenijo in Anglijo ogledala tudi v živo na stadionu. "Vse bomo dali od sebe, čeprav nam že zdaj zmanjkuje glasu. Tukaj se deremo bolj nenadzorovano kot po navadi," je še dodal Meglič. In še: "Tukaj je pravi praznik, pa še Slovenija ima rojstni dan. In še sončno vreme je tukaj. Ne dvomim, da bodo reprezentanti grizli kot levi. Srečno, Slovenija!"

Člani Siddharte niso bili v zadregi niti, ko jih je novinar prosil za napoved izida. V en glas so napovedali, da bo slovenska reprezentanca angleško premagala z izidom 2:0. "To smo naročili, vsi smo istega mnenja," so dodali.

Tomi Meglič in Lara Prašnikar o navijaškem vzdušju v Kölnu