Zadnje minute leta bo na Valu 202 odšteval Miha Šalehar. Foto: MMC RTV SLO
Zadnje minute leta bo na Valu 202 odšteval Miha Šalehar. Foto: MMC RTV SLO
Dragan Bulič
V prvih urah novega leta bo z vami na prvem programu Radia Slovenija Dragan Bulič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dunajski filharmoniki
V prvem dnevu novega leta bodo na tretjem programu Radia Slovenija že tradicionalno z vami Dunajski filharmoniki. Foto: EPA

Mojca Delač, Matic Jerman in Dragan Bulič na prvem programu Radia Slovenija; Miha Šalehar in Jasna Rodošek na Valu 202 ter čarobne melodije na tretjem programu Radia Slovenija.

Ustvarjalci radijskih programov vas tudi letos vabijo, da z njimi zakorakate v novo leto.

Na 1. programu Radia Slovenija bodo dvanajstico v novem tisočletju dočakali s preletom dvanajstih mesecev, od katerih se poslavljamo. V nagradnem kvizu bodo s pomočjo poslušalk in poslušalcev razkrili ducat presenetljivih dogodkov, ki so - zelo za šalo, malo pa zares - zaznamovali iztekajoče se leto. Skozi ves večer nas bo spremljala izbrana glasba, v glavnem takšna iz veselih dvanajstih poltonov. Namesto običajnih poročil pa bodo ob vsaki polni uri preskakovali časovne pasove.

Že takoj po polnoči bo na vrsti sklepno žrebanje kviza Vreče sreče, ob 1. uri pa bosta vaša novoletna gostitelja Mojca Delač in Matic Jerman radijski mikrofon predala Draganu Buliču, ki vas bo v novoletno jutro popeljal s križarjenjem po Sloveniji, od koder se bodo oglašali slovenski glasbeniki, ki bodo v leto 2012 vstopili delovno.

Na Valu 202 pa bo zadnje minute leta 2011 ošteval in odšteval Miha Šalehar. "Ker so prednovoletne obljube tako nezanesljive kot ponovoletni sklepi, ne obljubljamo ničesar več," trdijo ustvarjalci programa. Sicer pa vabljeni, da to preverite sami na Valu 202 med 19.30 in 1.00 zjutraj. Prvi dan leta 2012 pa vas bo med 6. in 13. uro razveseljevala Jasna Rodošek.

Prvi novoletni dan na tretjem programu Radia Slovenija – Ars je ob 11.05 že tradicionalno posvečen spremljanju Dunajskih filharmonikov, ki v Zlati dvorani dunajskega Musikvereina postrežejo s priljubljenimi klasičnimi deli. Zasluge za sloves ene najbolj priljubljenih koncertnih prireditev gredo tudi neposrednim radijskim in televizijskim prenosom in tudi tokrat boste lahko Straussovim valčkom in drugim klasičnim uspešnicam prisluhnili na tretjem programu Radia Slovenija - ARS. Letošnji tradicionalni novoletni koncert Dunajskih filharmonikov bo vodil latvijski dirigent Mariss Jansons. Po letu 2006 bo to njegovo drugo vodenje tega veličastnega koncertnega dogodka. Takrat je za vodenje novoletnega koncerta prejel pohvale občinstva in medijev in tudi letos bo zagotovo navdušil.

Na novega leta dan vas ustvarjalci programa ob 18. uri vabijo tudi k spremljanju novoletnega koncerta orkestra Slovenske filharmonije in Slovenskega komornega zbora, ki ju vodi dirigentka Martina Batič, v vlogi solistke pa bo nastopila sopranistka Katja Konvalinka. Koncert bodo neposredno prenašali iz Gallusove dvorane. Na sporedu bodo dela Johanna Sebastiana Bacha, Johna Rutterja, Viktorja Parme in Emila Adamiča.