Simona Rakuša na svojem 'starem' stolčku voditeljice Dnevnika. Foto: MMC RTV SLO
Simona Rakuša na svojem 'starem' stolčku voditeljice Dnevnika. Foto: MMC RTV SLO
Simona Rakuša
Simona Rakuša je diplomirala na fakulteti za družbene vede. Foto: Stane Sršen

Iz Microsofta so sporočili, da Rakuša na novo delovno mesto "prinaša veliko izkušenj s področja medijev in odnosov z javnostmi ter nove zamisli in pristope, pridobljene z dejavnim sooblikovanjem slovenskega medijskega prostora pri različnih medijskih hišah".



Kdo ve, kaj bo prinesla prihodnost?
In kako se počuti v novih vodah? "Kakšen je prestop v odnose z javnostmi, še ne morem veliko povedati, ker sem "prestopila" šele pred štirimi dnevi. Lahko pa rečem, da je dobro poznati novinarski poklic in način dela za vsakega piarovca velika prednost. Novinarske izkušnje mi bodo gotovo pomagale - po 13 letih v novinarstvu dobro poznam slovenski medijski prostor in veliko ljudi, s katerimi sem delala v tem obdobju."

Simona dodaja še, da se je poleg tega kot novinarka naučila pisati in da razume, kaj je tisto, kar novinarje zanima in kako poteka delovni proces v medijih. Pa misli, da jo bo novinarstvo še kdaj zamikalo? "O tem, kaj me bo zamikalo kdaj v prihodnje, težko ugibam. Odločila sem se za nov korak na svoji poklicni poti in svojemu novemu delu se bom posvetila ravno tako temeljito in strastno, kot sem se doslej posvečala novinarstvu."

Najraje ima naravo in potovanja
Rakuša je svojo karierno pot začela kot neodvisna novinarka na področju zunanje politike na POP TV-ju, kjer je delala od leta 1995 do 2000, nato je med letoma 2000 in 2006 bila zaposlena na nacionalki, kjer je prevzela vlogo voditeljice TV-dnevnika.

Sodelovala je pri nekaterih najpomembnejših dogodkih, kot so obisk ameriškega predsednika Billa Clintona, pridružitev Slovenije EU-ju ter parlamentarne in predsedniške volitve. Leta 2006 je RTV zapustila zaradi urednikovanja videonovic pri spletnem Dnevniku, sodelovala pa je tudi s tiskano izdaja časopisa.

Diplomirana novinarka in magistra znanosti na fakulteti za podiplomski humanistični študij v prostem času najraje potuje, bere ali gre v naravo - najraje v družbi kužka Levija.

C. R.