Novico je razkril na Instagramu. Napisal je, da bo večno hvaležen za šov, ki mu je spremenil življenje, ko je prejel klic na lep sončen dan leta 2013 – dobil je ponudbo, naj zapleše v šovu.

"Ni bilo pomembno, v koliko lepih dvoranah sem nastopil v svoji tekmovalni karieri. Ko sem stopil na sveti parket Strictlyja, sem bil bolj živčen kot kadar koli." Nadaljeval je: "Pred časom sem se odločil, da bo leto 2021 moje zadnje. Oddaja mi je zadnjih devet let dala priložnost in svobodo ustvarjanja in izražanja pred milijoni ljudi vsak konec tedna."

Škorjanec je leta 2013, v svoji prvi sezoni v šovu, v tandemu z Abbey Clancy, ženo nogometaša Petra Croucha, pometel s konkurenco na Strictly Come Dancing in se razveselil zmage.

Pozneje je plesal še s tv-voditeljico Alison Hammond, igralko Helen George, manekenkama Daisy Lowe in Emmo Weymouth ... Z igralko Gemmo Atkinson, s katero sta se zelo približala zmagi, sta končala na drugem mestu.

Aljaž je poročen s kolegico iz serije Strictly Janette Manrara, ki je lani zapustila šov, nastopa pa v spin-off oddaji Strictly Come Dancing: It Takes Two. Zapisala je: "On je ... to, kar je Strictly. Vzame pod okrilje nekoga, ki se želi naučiti plesati, in ga navduši nad plesom. Vsakega, s katerim je sodeloval, naredi posebnega; vprašajte katerega koli od njegovih partnerjev v vseh teh letih."

BBC je potrdil novico na Twitterju: "Žalostni smo, da se poslavljamo od Aljaža po skoraj desetletju. V času, ko je bil v seriji, je poskrbel za nekaj nepozabnih trenutkov ... s svojo neverjetno koreografijo, strastjo do plesa in zlatim srcem. Njegova družina Strictly ga bo pogrešala tako na plesišču kot zunaj njega in želimo mu le najboljše, ko se bo podal v naslednje poglavje." Katero bo to, še ni razkril, namignil je le, da so razburljive stvari na obzorju. Dodal pa je, da "komaj čaka, da vidi, kaj prinaša prihodnost".