Člani skupine so se letos poleti zadrževali na številnih festivalskih odrih. Foto: MMC RTV SLO
Člani skupine so se letos poleti zadrževali na številnih festivalskih odrih. Foto: MMC RTV SLO
Kill Kenny
Plošča naj bi po besedah pevca izšla v prihodnjih tednih. Foto: MMC RTV SLO

"Zdaj smo odigrali kar nekaj festivalov - od Knapfesta do vseh ostalih 'festov'. Pred tem smo posneli ploščo in je na nas, da jo čim bolje pripravimo," je v pogovoru za MMC dejal pevec in kitarist zasedbe Jure Košir. Pri samem snemanju plošče jim je pomagal pevec zasedbe Dan D Tomislav Jovanović - Tokac, ki pa so ga v pomladnih mesecih pestile zdravstvene težave. Med drugim je zaradi njegovih težav trpela tudi matična skupina, ki je morala odpovedati nastope na Cvičkariji in Majskih igrah.

"Zavleklo se je. Mi smo mislili, da bo album izšel že lani, ampak žal so bile najprej zdravstvene težave Tokaca. Potem pa je prišla še težava z denarjem, ko smo morali v zelo kratkem času zbrati določen znesek denarja. Nato smo imeli težave z miksanjem. To pa je tudi razlog, da bo plošča izšla šele v naslednjih tednih," je še pojasnil Košir.

Novomeška zasedba Kill Kenny je nastala na ruševinah nekdanje nu-metalske skupine Wet Bed. Potem ko je zasedbo zapustil pevec Ujc, so se preostali trije člani odločili, da bodo ustvarjali naprej.