Kreslin odhaja na turnejo v Argentino. Foto: BoBo
Kreslin odhaja na turnejo v Argentino. Foto: BoBo

Kreslina v Buenos Airesu čaka pet koncertov, ki jih bo izvedel v sklopu prireditev ob dnevu državnosti. Med drugim bo nastopil tudi na proslavi, ki bo 27. junija v Slovenski hiši.

Niz koncertov v Buenos Airesu bo začel že v četrtek z nastopom v priseljenskem domu (Hotel de Immigrantes), nadaljeval dan pozneje v Slovenski Pristavi v Castelarju ter 27. junija v Bernalu, kamor ga je povabilo Slovensko podporno prekmursko društvo.

Po sobotnem nastopu na proslavi ob dnevu državnosti ga čaka še nedeljski koncert, ki bo ponovno v Slovenski Pristavi.

Na turnejo bo odnesel tudi nekaj svojih slovenskih knjig, med njimi zbirko kratke proze Venci: Povest o Beltinški bandi in Poezije, glasbeni repertoar pa bo zelo pisan in prilagojen danemu trenutku, je dejal.

Glasbenik se med slovenske izseljence na ameriški celini vrača po letu 2012, ko je nastopil v Washingtonu, New Yorku in Pittsburghu ter v Torontu, Montrealu in Clevelandu. Izseljence v Kanadi bo ponovno obiskal 18. in 19. julija.

Prezaposleni Kreslin
Kreslin je tudi sicer zadnje čase precej dejaven. Prav danes je izšel novi singel Preden zaspim, ki je predhodnik albuma, ki ga napoveduje za pozno jesen. Tematsko in slogovno bo večplasten, na njem bo tudi več skladb, ki jih bo posnel s tujimi glasbeniki.

Obenem mu bo v poletnih dneh mogoče prisluhniti na festivalih, kot sta Lent in Schengenfest, koncertiral pa bo tudi po drugih krajih. 3. julija se obeta koncert na gradu Rajhenburg, dan pozneje v Drežnici pri Kobaridu, 6. julija pa se bo za en dan ustavil v Sarajevu. Do konca julija bo nastopil še v Radencih, Žužemberku in Izoli.