Uspešna slovenska zasedba si je pridobila kar tri medalje. Foto:
Uspešna slovenska zasedba si je pridobila kar tri medalje. Foto:

Svetovno plesno prvenstvo je potekalo v Riesi v Nemčiji. Plesalci Urške so s prepričljivimi nastopi prinesli v domovino tri medalje in prispevali velik delež k medaljam, ki jih je v Nemčiji že osvojila Slovenija. Prav Slovenija pa je bila letos najuspešnejša država na tem tekmovanju.

Dve zlati in srebrna medalja
Domžalski plesalci so pod vodstvom koreografa in trenerja Blaža Godca osvojili dve zlati medalji in eno srebrno. Zlato medaljo si je prislužila mladinska formacija 24 plesalk s točko KATU - bojni ples. Med 30 plesnimi skupinami je našim plesalkam uspel preboj v finale, nato pa so z odličnim nastopom ugnale odlične Ruse in Kanadčane ter osvojile zlato odličje.

Med mladinskimi skupinami pa je slavila tudi mala skupina sedmih plesalk. Med 33 udeleženci so s točko One short day in Emerald city osvojile srebrno medaljo. V članski kategoriji, kjer je konkurenca še posebej ostra, pa je velik uspeh dosegla, prav tako mala skupina s točko Sedem smrtnih grehov. V finalu so premagala Rusijo in ZDA ter osvojile naslov svetovnih prvakinj.

C. R.