"Sobočanci" in drugi obiskovalci iz Slovenije so julijske noči preživljali ob zvokih glasbe, ki je igrala v "soboškem" poletju. Foto: MMC RTV SLO/A. K. Kovač

Če je organizatorjem junija zagodlo vreme in so glasbeni navdušenci dogodke Festivala soboški dnevi, ki je uvod v poletje v Murski Soboti, spremljali pod dežniki, pa je bil julij naklonjen prirediteljem.

Iztekajoče se Soboško poletje je bilo namenjeno glasbi. Zadnji nastopajoči bodo obiskovalce razveselili le še ta konec tedna, ko se bo prireditev zaključila z nastopoma slovensko – hrvaške skupine Mildreds in iz Burkine faso izhajajoče skupine Amadoua Diarra, Djeli - Kan. Če kljub temu, da zadnje nastope še lahko ulovite, potegnemo črto, je v središču Murske Sobote, na Trgu kulture julija pelo, plesalo in igralo več kot 200 nastopajočih iz Slovenije Hrvaške, Srbije, Argentine, Burkine Faso, Italije in Madžarske.

Letošnji program je bil pester, saj so obiskovalci lahko prisluhnili ruskim šansonom, baladam in romancam, t.i. yugo rocku, zvokom etnofolka, tanga in melodijam klasične glasbe. Dodatek glasbenim užitkom so bile dopoldanske spremljevalne prireditve, na katerih so poleg glasbenikov nastopili tudi člani čarobnega gledališča Saltimbanko na hoduljah.

Nastope Subotičkega tamburaškega orkestra, znanega Adam Biczkey Banda in dopoldanskega muziciranja Prleških frajtonarjev se je ogledal tudi MMC. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.