Zgovorno plavolasko je plesni turnir popolnoma prevzel. Foto: RTV SLO
Zgovorno plavolasko je plesni turnir popolnoma prevzel. Foto: RTV SLO
Špela in Tejči
Špela bo novo leto dočakala delovno, saj bo skupina Atomik harmonik svoje oboževalce razveseljevala tudi na najdaljšo noč v letu. Foto: RTV SLO
Zmagovalca Špela in Andrej

Na martinovo nedeljo je v Slovenji potekal hud volilni, v studiu oddaje Spet doma pa plesni boj. Zmagala je pevka Špela Grošelj s soplesalcem Andrejem, boljša sta bila od svojih nasprotnikov, nekdanjega člana skupine Game over Dennisa in Katje ter voditeljice Mateje Janežič Hemler in Aljaža.

Ko smo Špelo poklicali v ponedeljek zvečer in jo prosili za komentar o plesu, je bila še vedno pod vtisom zmage in je kar prekipevala od veselja.

Špela nas je okregala
Špelo je sodelovanje na tem plesnem turnirju tako prevzelo, da nas je najprej celo okregala, ker smo jo poklicali tako pozno. "Že cel dan se sprašujem, zakaj me ne pokličete," se je hudovala. Simpatična plavolaska pa seveda ni bila zares jezna, saj jo je takoj preplavilo navdušenje zaradi nastopa. "Ful dobr!" so bile njene prve besede, ko smo jo vprašali, kako se počuti po zmagi.

Posnetek nastopa zna že na pamet
Povedala nam je, da si je posnetek plesa ogledala že tolikokrat, da zna na pamet že vsak svoj in Andrejev gib. "Vse je bilo tako, kot sem hotela, da je. Odlično sva plesala," se je navduševala. Špela in Andrej sta se vrtela v ritmu čačačaja, o katerem Špela pravi, da je težak ples, vendar je videti čudovit. Tudi za svojega soplesalca je našla same pohvalne besede: "Za moj uspeh gredo velike zasluge prav njemu, fant oddaja zares pozitivno energijo, odlično sva se ujela."

Nestrpno pričakovala rezultate
Priznala je, da je bila pred razglasitvijo rezultatov na trnih, in ko je na zaslonu zagledala številko blizu šest tisoč glasov, je mislila, da jima ni uspelo, saj je bila ta številka manjša od pričakovane, nazadnje pa je ugotovila, da sta tako Mateja kot Dennis dobila še manj glasov. "Mislila sem, da bo v oddajo skupno prispelo več glasov, glede na to, da so bili Slovenci zaradi volitev prikovani pred televizijske sprejemnike," se je čudila. Glas za svojega kandidata je oddala že pred nastopom, saj meni, da je udeležba na volitvah dolžnost vsakega državljana. Ko pa smo jo vprašali, ali bi morda raje pred televizorjem nestrpno čakala na rezultate, kot pa plesala v oddaji Spet doma, je odločno odgovorila: "Nikakor ne! Kar naj se drugi ukvarjajo z resnimi stvarmi, mene je ta plesni turnir popolnoma pritegnil. In jaz vedno stojim za tem, kar delam!"

Po novem letu v Vietnam
Špela 23. decembra pripravlja veliko zabavo, v kateri bo združila zabavo po odločilnem plesnem nastopu in rojstnodnevno slavje. Rojstni dan sicer praznuje 8. januarja, vendar pa se bosta s fantom nekaj dni po novem letu, ki ga bo pričakala na odru s svojo skupino Atomik hamonik, odpravila v Vietnam. Zatrdila nam je, da sta z Mitjem še vedno srečen par, čeprav so se pred dnevi nekateri slovenski mediji razpisali o tem, da je njune zveze konec. "Med nama je vse v najlepšem redu," nam je vsa srečna zagotovila za konec.

Tina Hacler

Zmagovalca Špela in Andrej