Špela se bo decembra preselila v svoje stanovanje. Foto: RTV SLO
Špela se bo decembra preselila v svoje stanovanje. Foto: RTV SLO
Špela Grošelj
Simpatična blondinka je spregovorila tudi o novi članici Tejči. Foto: RTV SLO
Iris Soban in Špela Grošelj
Špela pravi, da te nobena stvar ne more ustaviti, če želiš zapustiti skupino. Foto: RTV SLO
Špela Grošelj in Pavle Rupar
Na Piramido se Špela ni pripravljala, saj ni imela časa. Foto: RTV SLO
Špela in Špelca
Ženski del zasedbe Atomik Harmonik v prvotni zasedbi. Foto: RTV SLO
Atomik Harmonik
Pred kratkim je izšel njihov novi album. Foto: RTV SLO

Novembra 2004 je izdala svoj prvi album Brizgaaaaj!, ki se je prodal v več kot 25 tisoč izvodih, za kar je skupina prejela tudi diamantno ploščo. Sledili so različni glasbeni festivali tako doma kot tudi v tujini, vmes pa so medije pretresale razprave o turbofolku v Sloveniji. Avgusta 2006 se je skupini pridružila Tejči, ki je nadomestila nekdanjo članico Špelo Kleinlercher, ta je namreč skupino konec marca zapustila. Atomiki so nekaj časa iskali novo članico, kar je postala Ines Soban, ki pa je že po nekaj nastopih odšla.

Že od začetka pa je skupini zvesta Špela Grošelj, Domžalčanka, ki že od malih nog živi v ritmu glasbe in plesa. Plesati je začela pri rosnih petih letih, peti pa le dve leti pozneje. Kot najstnica je dve leti nastopala pri dekliški skupini Foxy Teens, nato pa so jo pota zanesla v prvo slovensko turbofolkskupino Atomik Harmonik, ki ji ostaja zvesta. Kakšni so njeni načrti za prihodnost, kdaj se svetlolasa 22-letnica seli v svoje stanovanje in kakšen je njen odnos z nekdanjo članico Špelo?

Kako se je nova pevka Tejči vključila v skupino? Je morala sprejeti kakšna posebna pravila v pogodbi glede na to, da je zadnja pevka Iris "pobegnila" v tako kratkem času?
Tudi naša Špelca, prva članica, je imela pogodbo, pa je vseeno šla stran. Pogodba ne more nikogar ustaviti, če se ta odloči, da neke stvari ne bo več počel. To stvar mora človek opravljati z ljubeznijo, kajti ko to ne bo več tako, bo neučinkovit in posledice bo občutila vsa skupina. Tejči nima nobenih drugačnih pogodbenih obveznosti kot nekdanji članici skupine. Sama je zelo navdušena nad udejstvovanjem, veliko bolj kot prejšnji dve, Iris in Špelca. Uživa, prepričana sem, da ne bo odšla, prav tako kot sem prepričana, da bo v kratkem času naredila zelo veliko.

Kakšen je vajin odnos s Špelco? Se še družita? Kako presojaš njeno odločitev, da se poda na samostojno pot?
Špelca je skupino zapustila pred pol leta, z njo se ne obremenjujemo, se ne slišimo in se zato z njo tudi ne ukvarjamo. Njene odločitve o samostojni karieri ne bi komentirala, saj sama ve, s kakšnimi razlogi se je odločila zanjo. Mi ji želimo le vse najboljše - Atomik Harmonik delamo svoje delo, prav tako kot tudi Špelca dela svoje.

Si se kaj posebej pripravljala na spopad v Piramidi? Koga si se bolj bala - Pavla Ruparja ali Bojana Požarja?
Da bi se ves teden pripravljala le na oddajo, ni bilo časa. Povedala sem svoje mnenje, zagovarjala svoja stališča, tako da za to nisem niti potrebovala določene priprave. Prebrala sem teme, tako da sem vedela, da bom v določenih temah na enem bregu z Bojanom Požarjem, v drugih spet z Pavlom Ruparjem, odvisno od teme. Se pa nisem bala samega soočenja.

Skupina Turbo Angels se v zadnjem času pogosteje pojavljajo v medijih, sploh na televiziji, nazadnje so nastopili tudi v nedeljski oddaji pri Mariu. So že prevzeli vaše mesto?
Za uspešnega izvajalca so pomembne dobri pesmi, karizma in energija, ki jih določen izvajalec oddaja. Na turbofolksceni smo že dobra tri leta, ves ta čas smo bili zelo uspešni, zato smo prepričani, da nam primata ne more odvzeti nihče. Mi bomo vedno prvi, Turbo Angelsi pa vedno drugi.

Kako ste Harmoniki zadovoljni z novim albumom? Prodaja poteka po načrtih?
Prodaja poteka po načrtih, že prvi teden je bil album na prvem mestu. Vanj smo vložili veliko energije in trdega dela. Dosegel smo želeni cilj, plošček je primeren tako za mlade kot tudi starejše poslušalce. Je poln pozitivnih vibracij, na katere je mogoče žurati.

Kakšno pa je vaše stanje na ljubezenskem področju? V Kranjski Gori na izboru za miss Hawaiian Tropic sta bila z Mitjem videti zaljubljena. Res načrtujeta skupno življenje v novem stanovanju, kdaj se bo to zgodilo?
Ja, res je. Seliva se decembra, jaz pa sem že kupila stanovanje. Ne bi pa rekla, da je skupno življenje pogoj za uspešno zvezo. Prav pri skupnem življenju se lahko pokaže tudi veliko negativnih značilnosti. Ta trenutek sem prepričana, da želim z Mitjem imeti družino.

Kje boš silvestrovala? Bo novo leto delovno?
S skupino za novo leto nastopamo v Zagorju, že takoj v začetku prihodnjega leta pa si bomo vzeli čas za oddih. Januarja smo ves mesec prosti, tako da bom 4. januarja z Mitjem odpotovala na Tajsko, od koder se vrneva konec meseca.

CR