Oddaja Spet doma je najbolj gledana nedeljska oddaja v Sloveniji. Foto: RTV SLO
Oddaja Spet doma je najbolj gledana nedeljska oddaja v Sloveniji. Foto: RTV SLO
Tistega lepega popoldneva
Oddaja TLP vsako nedeljsko popoldne pritegne pred zaslone veliko gledalcev. Foto: RTV SLO

V sam vrh najbolj gledanih oddaj televizij, članic EBU-ja, se je uvrstila oddaja RTV Slovenija Spet doma, druga med najbolj gledanimi oddajami pa je oddaja irske javne televizije Rip Off Republic, ki obravnava potrošništvo na Irskem.

Oddaja Spet doma, ki je na sporedu vsako nedeljo ob 20.00, in irska oddaja Rip Off Republic, ki obravnava potrošništvo na Irskem, sta dosegli kar 50-odstotni povprečni delež gledalcev v času predvajanja v pretekli sezoni.

Med prvih deset najbolj gledanih oddaj pa se je uvrstila tudi nedeljska oddaja Tistega lepega popoldneva, ki je dosegla 31-odstotni povprečni delež gledalcev v času predvajanja.

EBU je tudi ugotovil, da evropske državne televizije nasploh ustvarijo največ oddaj z razvedrilno vsebino. Med te sodijo tudi TLP in Spet doma, švicarska Ein roter Teppich für … in ciprska oddaja A song for Europe, ki je v bistvu nacionalni izbor za Pesem Evrovizije.

Med najpomembnejše oddaje pretekle sezone so članice EBU-ja uvrstile tudi sedem dokumentarcev, osem resnih nadaljevank in nanizank, sedem TV-igric ter sedem pogovornih oddaj. Med slednje se je uvrstila tudi oddaja Informativnega programa TV Slovenija Tarča, ki je dosegla visoke deleže gledalcev, saj je imela kar tretjinski deležev gledalcev med predvajanjem.