Vedno vesela in nasmejana člana Ansambla Spev v MMC-jevi spletni klepetalnici. Foto: RTV SLO
Vedno vesela in nasmejana člana Ansambla Spev v MMC-jevi spletni klepetalnici. Foto: RTV SLO
Ansambel Spev
Ansambel Spev je na festivalu slovenske polke in valčka odnesel obe glavni nagradi. Foto: RTV SLO/Stane Sršen

Izabela je tekla v potokih.

Fantom pa slava ni stopila v glavo in kljub uspehu niso zanemarili svojih vsakodnevnih opravil. Boštjan pravi, da je po zmagi v nedeljo zjutraj moral na delo v hlev.

V MMC-jevi spletni klepetalnici so strnili svoje vtise in opisali, kakšni so občutki, če po nagradi komisije za letošnji najboljši valček zmagaš še v telefonskem glasovanju gledalcev za najboljšo skladbo festivala. Člani ansambla Spev so bili izredno veseli podpore gledalcev, najlepši vtis po zmagi pa se jim zdi zavest, da imajo toliko prijateljev.

Posneli bodo dva videospota
Poleg tega so za zmago dobili tudi snemanje dveh videospotov in, kar je po njihovem najpomembnejše, povečala se je prepoznavnost ansambla. Ansambel Spev niso lovci na nagrade. Povedali so, da se prihodnje leto ne bodo prijavili na festival Slovenska polka in valček, saj se držijo pravila, da se festivala, če na njem zmagajo, ne udeležijo več.

Celoten klepet si lahko preberete tukaj.
Za prsate mladenke ni prostora
Če ste si obetali, da se bo v prihodnosti ansamblu Spev pridružila kakšna brhka mladenka, ste se ušteli, saj so fantje povedali, da v njihov slog štiriglasnega petja ženski vokal ne sodi. Lahko pa pričakujete duet s kakšno dekliško narodno-zabavno skupino. Anambel Spev je namreč v zelo dobrih odnosih z Navihankami in Veselimi Štajerkami.

Člani ansambla Spev ne znajo samo peti in igrati, če bi bilo treba, bi skuhali tudi žgance. Na povabilo, da bi se vsaj deloma razgalili ali celo slikali goli, se fantje ne bi odzvali, saj so prepričani, da brez oblačil ne bi bili zanimivi. Zanimiva pa se jim je zdela ideja, da bi s svojo glasbo rade volje sodelovali pri muzikalu.

Izabela je tekla v potokih.