Uporabnik Robert Mlinaric podarja svojevrstno umetnino. Foto: Podarimo.si
Uporabnik Robert Mlinaric podarja svojevrstno umetnino. Foto: Podarimo.si
Spletna stran Podarimo.si
Na spletni strani lahko poiščete, kar potrebujete, ali pa podarite, če ne veste, kam bi s stvarmi, ki so vam odveč.

Spletno stran Podarimo.si sta postavila dva študenta ekonomije, Anže Šuštar in Miha Jereb, ter v opisu strani zapisala:

"Ker smo ljudje velikokrat preleni, da bi predmete, ki jih ne potrebujemo več, podarili pomoči potrebnim, jih tako raje zavržemo. Ker pa se zavedamo, da se ljudje počutimo srečni, ko osrečimo sočloveka, še bolj pa se počutijo srečni tisti, ki jim je kaj podarjeno, smo ustvarili portal Podarimo.si, ki je namenjen izključno darovanju. Tako lahko z malo truda podarimo odslužene predmete in s to skromno gesto razveselimo in osrečimo soljudi."

Namen spletne strani je torej izključno darovanje stvari, ki jih ne potrebujemo več. Med oglasi se najde vse - od malih živali do pohištva, malih gospodinjskih aparatov in oblačil. Največ ponudb je, seveda, za male živali, ljudje pa podarjajo tudi malce bolj nenavadne predmete. Precej ogledov (več kot 2.000) je pritegnila ponudba uporabnika Roberta Mlinarica, ki podarja avtomobil maruti, predelan v akvarij. Vozilo sicer ni vozno, je pa po besedah ponudnika "cool darilo za zabavo".

Takšni in drugačni "dobrodelni" oglasi
A čeprav je stran namenjena izključno podarjanju predmetov, pa se je med oglasi v rubriki Živali in rastline že znašel eden malce drugačen - z naslovom Nova shujševalna kura (Taka, ki resnično deluje). Seveda je že na prvi pogled jasno, da uporabnik Smuk ne podarja mačkov ali sobne rastline, po nekaj prebranih stavkih pa se lahko zares vprašamo, kaj Smuk dejansko ponuja: "Če je smeh prva polovica zdravja, je seks zagotovo druga in naši življenja polni fantje so tu, da prisluhnejo vam in vašim potrebam, in ne naši blagajni. Skratka povsem zastonj, prilagodljivo in kakopak učinkovito."

Kakor koli že, pa je namen portala zagotovo dober. Kot sta za časopis Finance povedala ustanovitelja, Anže in Miha, je stran vedno bolj obiskana, pa tudi vedno več ljudi se odloča za takšen način pomoči drugim.

T. K.