Simpatična Mateja Janežič Hemler se je z novim letom poslovila od novinarskega dela na TV Slovenija, v teh olimpijskih dneh pa je nekdanjim kolegom priskočila na pomoč. Foto: MMC RTV SLO
Simpatična Mateja Janežič Hemler se je z novim letom poslovila od novinarskega dela na TV Slovenija, v teh olimpijskih dneh pa je nekdanjim kolegom priskočila na pomoč. Foto: MMC RTV SLO
Mateja Janežič Hemler
Mateja med nastopom v oddaji Spet doma, kjer je pokazala svoje plesne sposobnosti. Svojega moža pa ji še ni uspelo zvabiti na plesni tečaj. Foto: MMC RTV SLO

Delfini se mi zdijo tako elegantni, svobodni in inteligentni, pa vedno nasmejani

Mateja o njeni ljubezni do delfinov
Mateja Janežič Hemler za MMC

Pisalo se je leto 1996, ko se je na (sicer napačni) avdiciji prikazala mlada gospodična, ki jo je šport zanimal že od malega.

Mateja pravi, da je že v mladih letih, ko je trenirala atletiko in odbojko, trdila, da če ne bo uspela v športu, bo prav gotovo postala športna novinarka. Iz njenih ust v božja ušesa, bi lahko rekli, saj so se besede uresničile in Janežič Hemlerjeva je bila zadnjih nekaj let eden najbolj prepoznavnih obrazov športnega uredništva.

Prepoznavnost pa prinese dobre in slabe strani. Režiser Vanja Valič ji je že pred prvim nastopom dejal, da se mora zavedati, da nastopi pred kamero prinesejo veliko oboževalcev in tudi kritikov. Kako Mateja odgovarja na pozitivne in negativne kritike, pa si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.

Velika ljubiteljica glasbe
Mateja je tudi velika ljubiteljica glasbe, saj pravi, da se je v njenem predvajalniku zamenjalo že veliko glasbe. "Zelo je odvisno od obdobja. Nazadnje, ko sem bila v Ameriki, sem poslušala veliko r`n`b-ja in hip-hopa (smeh). Drugače pa imam tudi obdobja, ko rada poslušam Franka Sinatro, Red Hot Chilli Peppers ... čisto odvisno," odgovarja Mateja na vprašanje, kateri so njeni najljubši glasbeni izvajalci. Njena velika želja je bila videti Robbieja Williamsa v živo, saj meni (in o tem se je tudi prepričala), da je odličen zabavljač.

Zvezde plešejo kot lepa izkušnja
Če smo že pri željah, je treba omeniti tudi ples. Lani je nastopila v oddaji Spet doma, ki jo je opisala kot zelo zanimivo izkušnjo. Ali je po plesanju med zvezdami ta postal njena najnovejša strast, pa preverite v videoposnetku.

Malo morje športnih spominov
Njena najbolj zanimiva izkušnja, povezana s športom, je bilo prav gotovo igranje hokeja. Ob omembi tega je bil njen prvi komentar "Ojoj", nato pa je povedala, da so se štirje športni novinarji udeležili tekme ob dnevu slovenskega hokeja. "Z ekipo novinarjev smo igrali proti slovenski ženski državni reprezentanci in smo celo zmagali!" ponosno pripoveduje Mateja, a dodaja, da je večino zadetkov dosegel Jure Tepina, "midve s Polono pa sva se bolj na palice opirale".

Športni dogodek, ki ga ne bo nikoli pozabila
V njeni novinarski karieri (na začetku letošnjega leta je Mateja zapustila športno uredništvo RTVS, op. a.) pa so ji v najlepšem spominu ostale olimpijske igre v Atenah 2004, ko je v grško prestolnico odpotovala celotna ekipa. "Mislim, da sva se tudi z Urbanom imela zelo fajn, ko sva pripravljala oddajo Olimpijski zajtrk, in to kljub temu, da so bila vstajanja ob petih zjutraj včasih malo težka," se svojega zadnjega OI-ja v vlogi novinarke spominja Hemlerjeva.

J. Sobočan

Delfini se mi zdijo tako elegantni, svobodni in inteligentni, pa vedno nasmejani

Mateja o njeni ljubezni do delfinov
Mateja Janežič Hemler za MMC