Druga vaja je potekala odlično. Foto: Reuters
Druga vaja je potekala odlično. Foto: Reuters
Ansambel žlindra in Kalamari
Harmonika je donela tudi na novinarski konferenci. Foto: Reuters

"Druga vaja je bila odlična. Norveška nacionalna televizija NRK svoje delo res opravlja profesionalno in na najvišji ravni. Želeli smo nekaj popravkov pri vizualizaciji in zdaj je vse tako, kot smo hoteli," je povedal član slovenske evrovizijske delegacije in komentator vseh treh večerov letošnje Evrovizije Andrej Hofer.

Na srečanju z novinarji igrali Golico
Kot pravi, so že izbrali odlomek slovenske skladbe Narodnozabavni rock, ki bo ponovljen pred začetkom glasovanja gledalcev po nastopu 27. maja. V norveški prestolnici poteka vse po načrtih. "Prevozi z avtobusi, osebnimi vozili, ki so popisana s sloganom letošnje pesmi Evrovizije Share the moment (Deli trenutek), usklajeno deluje tiskovno središče, ki smo ga včeraj založili tudi z 2.000 našimi promocijskimi albumi, na katerih je skladba Narodnozabavni rock," pravi Hofer.

Slovenski predstavniki so se že predstavili sedmi sili. Odziv je bil po besedah Hoferja dober. "Naši so po uradnem delu igrali tudi Avsenikovo Golico in imeli nekaj individualnih intervjujev tako za slovenske kot za tuje medije," je povedal in dodal, da so predstavitve zanimivejše za oboževalce posameznih držav kot pa za poročevalce.

Stavnice niso nujno realen pokazatelj
Čeprav stavnice našim predstavnikom ne kažejo najbolje, "je treba je poudariti, da te niso vedno realen pokazatelj priljubljenosti posamezne države, saj jih ustvarjajo oboževalci in novinarji ESC-ja (Eurovision Song Contest), ki tekmovanje spremljajo na prizorišču". Po besedah Hoferja namreč najmanj 95 odstotkov ljudi skladbe prvič sliši med prenosom in šele takrat se odločijo, komu bodo dali svoj telefonski glas. Letošnja novost izbora pa je, da bo glas ljudstva štel le 50 odstotkov, polovico pa bo prispevala strokovna žirija.
Oglasili se bodo v oddajo Spet doma
Kljub napornemu ritmu pa so si naši predstavniki vzeli tudi nekaj časa za ogled mesta s slabimi 500.000 prebivalci. "Ogledali so si veličastno opero, ki so jo odprli aprila 2008, kraljevo palačo, bili so na Holmenkollnu, z barčico pluli med številnimi otoki v fjordu Osla," je povedal Hofer in dodal, da jih čaka še uradna slovesnost v Mestni hiši, zvečer pa se bo del ekipe oglasil tudi v živo v oddajo Spet doma.

Posnetek z druge vaje si lahko ogledate spodaj.