Po svetlolasi Živi in temnolasi Sanji je mis Slovenije letos spet temnolasa. Foto: RTV SLO
Po svetlolasi Živi in temnolasi Sanji je mis Slovenije letos spet temnolasa. Foto: RTV SLO
Miša Novak in Stojan Auer
Voditelja MIša in Stojan sta zastopala štajerske barve, saj je prireditev prenašala mariborska televizija Net TV. Foto: RTV SLO
Rebeka Dremelj
Da zvezde plešejo (in pojejo), je vnovič dokazala Rebeka in voditeljskemu paru zaupala, da se prvič po letu 2001, ko je postala slovenska mis, kmalu odpravlja na nekajmesečne počitnice. Foto: RTV SLO
Dekleta so na koncu pozirala še z organizatorjem izbora in lastnikom licence Miss Slovenije 2006. Očetu je na pomoč priskočila tudi nekdanja ''Power Dancerka'' Natka Geržina, ki je pri vhodu v avditorij novinarjem delila akreditacije. Foto: RTV SLO
Sanja Grohar
Tudi Sanja je pela in plesala, sploh pa pred prireditvijo, med njo in po njej vestno izpolnjevala svoje dolžnosti (nekdanje) mis do novinarjev in fotografov ter (s svojo profesionalnostjo) dokazala, da je iz pravega testa za zvezdniško kariero. Foto: RTV SLO

Zmaga Mulejeve iz Podgrada, ki se ukvarja z oblikovanjem nakita in manekenstvom in je že precej prepoznavna v slovenskem medijskem prostoru, ni bila presenečenje, saj so dobro obveščeni že pred finalnim izborom kot naslednjo mis omenjali prav njo.

Pravzaprav so bila ugibanja poznavalcev točna kar za vsa tri dekleta na vrhu, ne nujno v končnem vrstnem redu. Pravilno so napovedovali obe spremljevalki, 24-letno Katarino Jurkovič in 21-letno Vanjo Ivanovič, ki tako kot Iris nista novinki v tem »poslu«, med drugim je bila Ivanovičeva leta 2004 Miss Hawaiian Tropic, Jurkovičeva pa je »havajski« izbor osvojila leto predtem.

Auer in petnajst misic
Prireditev je potekala pod taktirko nekdanjega zvezdnika malih ekranov in ljubitelja živobarvnih suknjičev Stojana Auerja – tokrat se je predstavil popolnoma v belem, v vlogi sovoditeljice pa se mu je v ritmu sirtakija na odru pridružila nekdanja mis Miša Novak. Svetlolasa Štajerka zdaj, kot je zaupala občinstvu v ne ravno polnem amfiteatru Avditorija, poučuje nemški in angleški jezik v Grčiji, kjer živi z družino, ki jo postavlja na prvo mesto.

Predstavile so se tudi nekdanje misice
Ker so slovensko mis izbirali že 15. po vrsti, je bila rdeča nit prireditve predstavitev (skoraj) vseh misic, ki so zmagale prejšnja leta. Na oder so (skoraj) brez izjeme priplesale, potem pa je o njihovih dosežkih z njimi pokramljal voditeljski par. Nedvomno sta bili izmed nekdanjih lepotnih kraljic najopaznejši Rebeka Dremelj in Sanja Grohar, ki sta se predstavili s solističnimi glasbenimi nastopi in dokazali, da sta zares misici, ki sta (ali še bosta, v Sanjinem primeru) od naslova največ »iztržili«.

Trije izhodi, troje različnih oblek
Dvanajst finalistk se je predstavilo v štirih izhodih, in sicer v oblačilih za prosti čas – najprej so nosile kavbojke, potem kratke hlače in mornarske majice (zanimivo, v podobno opravo se je pozneje na neuradnem druženju odel tudi Auer), predstavile so se še v zlatih kopalkah in črnih večernih oblekah.

Niso pele le lepotice ...
Poleg pojočih lepotic so za glasbene vložke skrbeli še zagoreli Domen Kumer (tako kot štajerski rojak Auer v popolnoma beli opravi), predvidljiva hrvaška skupina Karma, v črnino odeta Lara B. (nekoč Lara Baruca) in Sebastjan v duetu s hrvaškim pevcem Luko Nižetićem. Rok Kosmač si je prireditev ogledal, na oder pa ni stopil. Avditorij ni bil polno zaseden, nekaj obiskovalcev pa je prireditev zapustilo že pred koncem, saj je bila (pre)pogosto prekinjena z oglasi in plesnimi vložki.

Prišla je tudi Manca Zver
Med obiskovalci prireditve je bilo opaziti nekaj znanih obrazov, med njimi tudi zdajšnji mis Hawaiian Tropic Admiro Muratovič in vidno zdolgočaseno Manco Zver, ki se je razživela šele na zabavi po izboru. Slednja je kot lanska mis Ona po izboru bralcev istoimenske priloge podelila lento letošnji mis One, Katarini Jurkovič. Na dogodek sta skupaj prispeli »Sestra« Marlenna in »sanjska« Nina Osenar. Opazili smo tudi enega izmed Nininih televizijskih snubcev, »finalista« iz šova Sanjska ženska 2 Sašo Božoviča.

Osenarjeva je bila po izboru razočarana, da krone najlepše ni dobila njena najboljša prijateljica Vanja Ivanovič, ki je bila na koncu »le« druga spremljevalka. Dekleti sta se namreč spoprijatelili, ko sta si delili naslov mis Hawaiian Tropic.

Morda Nine tudi zato ni bilo opaziti na zabavi v enem od portoroških lokalov, kamor je zbrane po razglasitvi najlepše povabil Stojan Auer …

A. K. in T. H.