Za Tanjo Žagar bo celjski koncert zadnji koncert sezone. Foto: Stane Sršen
Za Tanjo Žagar bo celjski koncert zadnji koncert sezone. Foto: Stane Sršen
Tanja Žagar v oddaji Spet doma

Tanja je bila nominirana za viktorja popularnosti v kategoriji najboljši glasbeni izvajalec, v kateri sta ji družbo med finalisti delala tudi Marko Vozelj in Jan Plestenjak, zlati kipec pa je šel 19. marca nazadnje v roke slednjemu. Mlada pevka je bila vesela že same nominacije, za kar se je tudi zahvalila oboževalcem na svojem uradnem profilu na Facebooku, kjer je zapisala: "Viktorji 2010 so podeljeni. Jaz se vam še enkrat najlepše zahvaljujem za nominacijo, saj ste mi s tem dali še več volje za ustvarjanje."

Volje za ustvarjanje Tanji res ni zmanjkalo, saj je ob začetku pomladi izdala nov singel Daleč je srce, ki ga je predstavila tudi pri Mariu v oddaji Spet doma. Njen nastop si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku na desni strani, spodaj pa si preberite tudi nekaj njenih odgovorov na vprašanja, ki smo ji jih zastavili pred njenim velikim koncertom v dvorani Golovec, kjer ji bodo družbo delali tudi Kemal Monteno, Pop Design, Boris Kopitar, Ivo Mojzer, Ansambel Spev, Rok Ferengja in Foxy Teens.

Kaj pripravljate za celjsko občinstvo?
V petek se bom s svojim samostojnim koncertom prvič predstavila tudi v Celju. To bo poseben glasbeni dogodek, ki sem ga poimenovala Zlati večer, saj mi bo moja založba prav na tem koncertu podelila zlato ploščo za uspešno prodajo mojega drugega albuma z naslovom Hvala, ker si ob meni ti. Ker to veliko priznanje prejemem ravno zaradi poslušalk in poslušalcev svoje glasbe, sem si želela ta pomemben trenutek doživeti s svojim občinstvom. Zagotovo pa bo ta večer čaroben prav zaradi lepe glasbe, odlične izvedbe in izvrstnih glasbenih gostov. Popestrili pa ga bodo tudi moji plesni koraki, saj bom na odru dvorane Golovec zaplesala z Matevžem Ogorelcem, soplesalcem s turnirja Zvezde plešejo, s katerim sva leta 2007 tudi zmagala. Ljudem bom torej predstavila svoje delo, svojo zgodbo in verjamem, da bomo skupaj preživeli nepozaben večer.

Glede na to, da je bil vaš album najbolje prodajan album preteklega leta, imate zato kaj več ponudb?
Dela imam veliko, pravzaprav ga je res vedno več! In tega sem vesela, saj v tem, kar počnem, neizmerno uživam! Po šestih letih samostojnega dela in po 49. samostojnih koncertih, ki sem jih izvedla v zadnjih dveh letih (celjski bo namreč moj glasbeni abraham), pa sem začutila, da je pot koncertne izvajalke tista, po kateri želim stopati v prihodnje. Zato ves svoj čas, znanje in izkušnje usmerjam v svoje koncerte, saj menim, da si slovenska zabavna plesna glasba, njeni poslušalci in tudi izvajalci zaslužimo tovrstne glasbene dogodke.

Kako doseči tisto pravo razmerje v nastopanju (Slovenija je le majhna), da oboževalci ne dobijo občutka, da "ste povsod"?
Glasbo je lepo ustvarjati, če to počneš sproščeno in neobremenjeno. Le tako te ta lahko izpolnjuje in navdihuje, s tem pa tudi druge. Zato bom še naprej koncertirala povsod, kjer me ljudje radi poslušajo, čim manj razmišljala o pravih razmerjih nastopanja, ampak ta čas raje izkoristila za pisanje novih lepih pesmi in za iskanje tistega razmerja, zaradi katerega mi bo srce hitreje in močneje bilo! :)

Sami ste napolnili že precej dvoran, kaj pa Stožice? Je to realni cilj?
V tem trenutku še ne, čez nekaj let pa že! Do takrat pa bom še naprej korak za korakom gradila svojo glasbeno pot, zorela kot izvajalka in uživala v vsaki dvorani, v kateri me bodo ljudje radi poslušali! Glasba je izražanje emocij, in ne tekmovanje.

Tanja Žagar v oddaji Spet doma