Foto:
Foto:

Uvod v letošnji družabno-dobrodelni dogodek – vsak od udeležencev je namreč prispeval po 3.000 tolarjev za 12-člansko slovensko družino Hostnik iz Šmartnega pri Litiji - so na svojstven način popestrile demonstracije odpuščenih delavcev nekdanjega podjetja M club, ki je do nedavnega tudi organiziral omenjeni turnir.

Rop se je pomeril z Drobničem
Zelo skop je bil sam obisk povabljencev, saj je bilo namesto pričakovanih 700 izbrancev mogoče našteti okoli 200 ljudi. Poleg številnih gospodarstvenikov, predsednikov različnih uprav, ministrov in politikov je najdlje v finalu zdržal ravno Anton Rop, ki se je pomeril z ministrom za delo, družino in socialne zadeve Janezom Drobničem, ki je pred turnirjem bil verbalni boj tudi z demonstranti.

Med športniki sta največ pozornosti prejela Robert Kranjec in Rok Benkovič, ki sta si igro selektorja Aleša Pelhana prišla pogledat kar na motorju. Moč ramenskih mišič je pri serviranju demonstriral plavalec Peter Mankoč, finalistka Miss športa 2005 Tadeja Urankar pa je kot izzivalka začela tekmovanje v streljanju z zračno puško.