Vzdevek Tiana je nastal med njenim igranjem s črkami in številkami. Foto: MMC RTV SLO
Vzdevek Tiana je nastal med njenim igranjem s črkami in številkami. Foto: MMC RTV SLO
Tiana o svoji prvi plošči

"En dan nisem imela kaj početi, pa sem si dala vzdevek, ki pomeni princesa, ljubljena. Iz numerologije pač," je izvor vzdevka Tiana razložila pevka in dodala: "Bolj za šalo kot zares, prebrala sem knjigo in malo premetala številke in črke. Ne verjamem v numerologijo. Verjamem v človeka in njegovo bistvo."

Celoten klepet si lahko preberete tukaj, v videu na desni pa poglejte intervju s pevko.

Mlada glasbenica je med klepetom še razkrila, da študira na fakulteti za upravo, da v prostem času rada riše, slika in spoznava ljudi, ob tem pa pravi še: "Veliko mi pomeni družina, zato veliko časa preživim z domačimi."

Za MMC-jevo kamero pa je Tiana še razložila, da prodaje plošče Nežno, piano & legato sicer ne spremlja, jo pa veseli, da jo ljudje ves čas sprašujejo, ali ima še kakšen CD in kdaj dobi novo pošiljko. Zaupala nam je še, da si želi v prihodnjem letu izdati svoj drugi album. Sicer pa glasbenica, ki poje tudi v narodno-zabavnem ansamblu, pravi, da dobiva občutek, da jo imajo ljudje za baladno pevko. Sama se je sicer poskusila že skoraj v vseh glasbenih zvrsteh: "Rada pa prepevam tudi v narodno-zabavnem ansamblu, z big bendi, bolj rokerske in poppesmi. No, samo še v rapu se nisem preizkusila (smeh)."

Vsi so se prijavili na Emo
Tiano bomo morda leta 2010 videli tudi na Emi, kjer bo, kot pravi, pestro: "Izmed glasbenih kolegov ne poznam nobenega, ki se ne bi letos prijavil na EMO (smeh). Pestro bo!" Seveda se ni mogla izogniti niti vprašanju, ali se strinja z Wernerjem, ki je pred časom dejal, da je slovenski izbor za pesem Evrovizije navadna kuhinja: "Težko sodim. V Sloveniji se res skoraj vsi poznamo - in potem je težko kolebati med prijateljstvom in profesionalnostjo. Kar sami se postavite v to pozicijo. Jaz vedno odkrito pošljem svojo pesem na razpis - nima nobene slabe vesti. Če je izbrana, sem toliko bolj vesela!"

Nastop Tine Gačnik - Tiane na Slovenski popevki s skladbo Morje in nebo

Tiana o svoji prvi plošči