Tina Maze se je z Mariom pogovarjala o svojih velikih športnih dosežkih, ki so osrečili vso Slovenijo. Foto: STA
Tina Maze se je z Mariom pogovarjala o svojih velikih športnih dosežkih, ki so osrečili vso Slovenijo. Foto: STA
Peter Klinc z Nadyo Bichkovo in Ana Marija Mitič z Damirjem Halužanom
Zvezde so se spet zavrtele. Foto: Spletna stran Spet doma
Saša Lendero
Saša Lendero se po rojstvu prvorojenke vrača na glasbene odre. Foto: MMC RTV SLO/P.S.

Poleg najboljše slovenske smučarke vseh časov, ki se je s preteklih zimskih olimpijskih iger Vancouvru vrnila z dvema srebrnima medaljama, sta se Mariu pridružila še Saša Lendero, ki se po rojstvu prvorojenke vrača na glasbeno prizorišče, in Jure Sešek, ljubljenec tako radijskega kot televizijskega občinstva.

Peter in Ana Marija v plesnih čeveljcih
Tudi to nedeljo se je nadaljeval plesni turnir Zvezde plešejo, ki je navduševal že v letih 2006 in 2007 ter tudi letos privabil zvezdniška imena slovenske estrade, ki bodo z najrazličnejšimi plesi vse do konca sezone popestrila dogajanje priljubljene nedeljske oddaje. V današnji oddaji sta se pri Mariu zavrtela igralka, improvizatorica, televizijska voditeljica in pianistka Ana Marija Mitić ter aktualni mister Slovenije Peter Klinc.

Manekenka in maneken na plesnem parketu
Peter je zaplesal z manekenko in plesalko Nadyo Bickhovo, ki je nastopala že v bosanski različici oddaje Zvezde plešejo. Dobil je zahtevno plesno partnerico, saj mora mister, kot je dejala plavolasa lepotica, kar precej garati: "Všeč mi je, da s Petrom znava združiti trdo delo s sproščenim druženjem." Kljub napornim treningom pa Peter nima težav z bolečinami, razen takrat, ko ga Nadya pohodi zaradi njegovega nepravilnega koraka: "Je pa res, da sem na začetku treninge malo podcenjeval, saj se pred treningom nisem ogrel. Posledice sem takoj občutil. Predvsem takrat, ko sva na začetku treninga delala 'špage'."

"Vesela sem, da ima soplesalec cele noge"
Tudi Ana Marija Mitić je svojemu soplesalcu že kdaj stopila na nogo, zaradi česar pravi, da "je vesela, da ima Damir Halužan še cele noge". Damir meni, da je igralka zelo nadarjeno dekle, ki ima posluh za glasbo, obenem pa z njo ni nikoli dolgčas: "Super se ujameva. Ana Marija mi vlije energijo, ki mi je včasih primanjkuje." Nad svojim soplesalcem je navdušena tudi Ana Marija, ki nima veliko plesnih izkušenj: "Midva sva se prišla zabavat, sodelovat in morda celo zmagat," je dejala Ana Marija in dodala, da sta si plesni in igralski svet zelo podobna, saj so tu, da naredijo šov. Meni, da je edina razlika v tem, da v igralskem svetu lepota ni vedno najpomembnejša, medtem ko so plesalci vedno lepi in postavni.

Za glasbo so poskrbeli ...
Za glasbo je tokrat poskrbela skupina Langa, ki bo znova predstavila skladbo Daj mi roko, s katero je na Emi 2010 osvojila visoko tretje mesto. Na oder oddaje Spet doma je stopila tudi trojica izjemnih glasbenikov Gal Gjurin, Elda Viler in Nina Pušlar, ki sodelujejo pri projektu Nariši nov dan. To je bila tudi iztočnica za pogovor o humanitarnem projektu Ne-odvisen.si, ki je k sodelovanju pritegnil mnoge slovenske znane osebnosti. Več o tem projektu je povedal ravno Jure Sešek, ki bo skupaj s svojo družino predstavil pesem Edelweiss iz nepozabnega muzikala Moje pesmi moje sanje.

Plesne vaje Petra Klinca in Nadye Bickhove

Kako poteka trening Ana Marije Mitić in Damirja Halužana?