Tjaša Kokalj je le dva dni po prihodu domov odgovarjala na vaša vprašanja v spletnem klepetu. Foto: RTV SLO
Tjaša Kokalj je le dva dni po prihodu domov odgovarjala na vaša vprašanja v spletnem klepetu. Foto: RTV SLO
Tjaša Kokalj
Tjaša se je MMC-jeve pozornosti - beležke - zelo razveselila, saj je pred kratkim staro zavrgla. Foto: RTV SLO

Tjaša, sicer 21-letna Ljubljančanka, je v Mehiki presenetila vse in z uvrstitvijo med 15 finalistk dosegla zgodovinski uspeh, še več, z 11. mestom je postala najbolje uvrščena Evropejka.

Študentka slovenščine in španščine je priznala, da se ji je želja, da bi postala mis porodila kot petletni deklici, a jo je kaj hitro tudi minila. Otroška želja se ji je letos vendarle izpolnila! Kot najlepša Evropejka se ne počuti nič kaj drugače kot prej. "Bil je lep dosežek," je bila skromna Tjaša.

Zadnjih 10 dni je bilo precej napornih
O samem tekmovanju je povedala, da je bilo dokaj naporno, saj je zadnjih 10 dni pred finalom preživela na vajah za veliki dogodek, ki so trajale tudi po 10 ur na dan. V trenutku, ko so jo poklicali med 15 najlepših, se ji sicer kolena niso zašibila, se je pa pošalila, da je imela probleme z ravnotežjem.

O zmagovalki Tjaša ni povedala dosti, saj je ni imela časa bolje spoznati, je pa dejala, da je Japonka zmagala zasluženo. Z drugimi tekmovalkami se je razumela zelo dobro, z nekaterimi se je tudi spoprijateljila. Tjaša je dejala, da bosta nekaj novih prijateljic skupaj s fantom, ki ji je bil pri vsej zadevi v veliko podporo, zagotovo obiskala in seveda povabila na obisk v Slovenijo.

O prihodnosti 21-letnica razmišlja realno. "Končati študij, se tudi malo ukvarjati z manekenstvom in si ustvariti družino," je po nepozabni mehiški izkušnji povedala slovenska mis universe.

J. S.