Toni je v klepetalnici odgovarjal na številna vprašanja o improvizaciji. Foto: MMC RTV SLO
Toni je v klepetalnici odgovarjal na številna vprašanja o improvizaciji. Foto: MMC RTV SLO
Toni Cahunek v MMC-jevi spletni klepetalnici. Foto: MMC RTV SLO

Danes zvečer je bila na sporedu prva oddaja, ob ponedeljkih ob 19.35 na drugem programu TV Slovenija pa se bo nato zvrstilo še preostalih 14 oddaj. Koncept oddaje: improvizacija kratkih prizorov pred živim občinstvom. Med seboj tekmujeta dve ekipi, vsako sestavljajo dva improvizatorja in poseben gost - znane medijske osebnosti.

"V oddaji bosta ekipi sestavljeni s strani znane osebe in dveh improvizatorjev, tako da gre za nekakšen koncept Zvezde improvizirajo. S tem da so naše zvezde izbrane smiselne, glede na to, kako so vajene odrskega nastopanja, vsi gosti pa imajo tudi potencial za improvizacijo, zato smo se jih tudi odločili povabiti - morda bi nekatere druge osebe iz estrade bolj pritegnile gledalce, a vprašanje, če bi bile oddaje tako gledljive," je Toni Cahunek pojasnil izbor tekmovalcev.

"O zmagovalcu bo tudi v finalni oddaji odločala publika v studiu, zbrana iz različnih vetrov - ta bo namreč vodila improvizacije s svojimi predlogi, hkrati pa z aplavzom nagradila zmagovalno moštvo, pri čemer se v nadaljevanje uvrsti samo znana oseba, improvizatorji se pa tako ali tako menjavajo v ekipah čez celotno sezono," je dodal.

Spontanost in nepredvidljivost na nacionalni televiziji
Naše uporabnike je zanimalo tudi, ali je bilo vodstvo RTV-ja težko prepričati v ta projekt. "Potrebno je bilo kar nekaj časa, da je projekt zaživel, saj smo pilotsko oddajo posneli že pred dvema letoma. Vseeno pa so bili na mladinskem programu hitro zadovoljni z videnim in so nam potem zaupali nastanek vseh 15 oddaj. Verjamem, da bo ta oddaja prinesla neko mero spontanosti in nepredvidljivosti v eter nacionalke," je odgovoril Toni.

Priznal je tudi, da je celotna sezona oddaj že posneta: "Tako je, vseh 15 oddaj je že posnetih, takšna je bila želja uredništva, tudi nam pa je precej lažje sedaj gledati oddaje v vedenju, da smo sezono spravili pod streho. Seveda upamo, da bi ob dobrem odzivu gledalcev lahko nadaljevali spomladi z novimi oddajami, te pa bi nastajale sproti, ker je precej lažje tudi biti aktualen v improvizacijah."

Kaj je tv-voditelj, ki sovraži umetno publiciteto, rad pa ima žongliranje v spletnem klepetu, še povedal o improvizaciji, stand up komediji, voditeljstvu, igralstvu, glasbenem okusu, filmski izkušnji, pa si lahko preberete tukaj.